Home Blog De blog van….. Sweet Suzie

De blog van….. Sweet Suzie

Geschreven door Vega Lifestyle
Geanne Schutter - vegan - vegan recepepten - vegan beauty - vegan magazine - vega lifestyle magazine - vegan lifestyle magazine

Wie is Geanne Schutter?
Je zou mij kunnen omschrijven als een newbie vegan. Er heeft altijd al een kleine wereldverbeteraar in mijn gezeten en dat komt nu eindelijk naar buiten. Ik ben een introvert maar ik bloei op in het gezelschap van vrienden en gelijkgestemden. En bovenal ben ik een hippie en een crazy cat lady. Hoewel mijn kat niet onder de indruk is van mijn pogingen om de wereld voor alle dieren een stukje mooier te maken, krijg ik af en toe toch een kopje als waardering voor alle aandacht en speeltjes die hij krijgt.

Wat is je blog? En waarom ben je gaan bloggen?
Mijn blog heet Sweet Suzie, vernoemd naar het feit dat mijn ouders mij vaak Suus noemen. Ik vond het een mooie manier om dit te verwerken in mijn blog, ook omdat mijn eigen naam (Geanne) niet makkelijk te onthouden is in de digitale wereld. Mijn blog begon ooit met columns over de Verenigde Staten, waar ik een tijd heb gewoond. Het was een manier om in contact te blijven met mijn vrienden en familie. Pas later, toen ik journalistiek studeerde, werd het een beautyblog zoals zovele die rond 2010 als paddenstoelen uit de grond schoten. Nu is het mijn creatieve uitlaat waar ik mij als schrijver kan onderdompelen in de onderwerpen die voor mij belangrijk zijn en waar ik anderen kan mee hoop te inspireren.

Waar blog je allemaal over?
Als jonge creatieveling heb ik me altijd geïnteresseerd in de wereld om mij heen en in zelfontplooiing. Daar geef ik nu vorm aan door te bloggen over een duurzame wereld, veganisme, gezondheid, persoonlijke verzorging en mindfulness. Ik deel vegan recepten, tips voor het maken van je eigen beautyproducten maar ook filmtips voor (vegan) documentaires en creatieve diy-projecten voor in huis.

Hoe lang blog je al?
Ik ben mijn blog begonnen in 2010. Dat begon onder de naam It’s About Beauty, waar ik schreef over alles wat met make-up te maken had. Ik was een echt meisje-meisje, kocht regelmatig een mand vol producten bij de drogist en ik keek enorm op naar andere beautybloggers. Door de jaren heen veranderde mijn blog met mij mee, wat leidde tot de naamswijziging naar Sweet Suzie in mei 2016. Vanaf dat moment is mijn blog veel meer een weerspiegeling van mij als persoon en de dingen die ik nu belangrijk vind. Make-up draag ik nog steeds, maar dan vegan en met natuurlijke ingrediënten. Dus eigenlijk bestaat Sweet Suzie, in de huidige vorm, ongeveer 1,5 jaar.

Hoe lang ben je al vegan?
Pas sinds 1 januari van dit jaar ben ik vegan. Ik was het half jaar daarvoor al steeds meer dierlijke producten gaan vervangen door plantaardige versies, maar ik heb de overgang bewust heel langzaam laten verlopen. Ik wist al jaren dat ik uiteindelijk vegan zou worden, maar als zeer kieskeurige eter wilde ik mijzelf dat eigenlijk niet helemaal niet opleggen. Nu ik eenmaal over ben gegaan, zie ik veganisme juist als een bevrijding. Een bevrijding van dierenleed, maar ook van de beperkingen die ik mijzelf oplegde in het proberen van nieuwe recepten en producten.

Wat vond je lastig?
Doordat mijn overgang heel langzaam verliep, heb ik al veel fijne alternatieven gevonden voor die dingen die ik lekker vind. Daarom heb ik niet het idee dat ik echt een bepaald soort eten mis. Wat ik wel lastig vind, is de spontaniteit en het eten met anderen. Ik moet nadenken over mijn voeding, wat ik in een sociale situatie kan eten en wat ik zelf moet meebrengen als ik buiten de deur ben.

Welke blogs lees jij graag?
De laatste tijd ben ik steeds meer vegan blogs gaan volgen om mij verder te inspireren. Zo lees ik graag Wat Eet Je Dan Wel, Simply Vegan en De Groene Meisjes. Het is bovendien wel grappig dat ik als schrijver eigenlijk meer vloggers dan bloggers volg, met name Amerikaanse vegans. Ik vind het prettiger om een video te bekijken dan een lang artikel te lezen.

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
Ik werk parttime, waardoor ik vier dagen per week rustig mijn dag kan starten. Het liefste doe ik dit door uit bed te stappen en direct plaats te nemen op mijn yogamat. Ook mediteer ik graag in de ochtend. Ik ben altijd vroeg wakker en ik neem de tijd om een beetje op gang te komen. Een lekker plantaardig ontbijt en mijn geliefde Yogi Tea helpen mij om echt op gang te komen.

Heb jij ook handige tips, do’s en don’ts voor mensen die graag willen overstappen naar een veganistische lifestyle?
Wie overweegt om over te stappen op een veganistische leefwijze, doet er goed aan om vooraf zo veel mogelijk informatie in te winnen. Lees veel over plantaardig eten, over de bio-industrie en de redenen waarom je de overstap wil maken. Zonder de overtuiging is het net als een dieet: als het moeilijk wordt, haak je af. Verder is het proces heel persoonlijk. Ik had er baat bij om langzaam over te stappen, anderen vinden het prettiger om cold turkey te gaan en alle dierlijke producten direct uit huis te verbannen. Maar wees vooral lief voor jezelf, ook als je werkt in kleine stapjes. Dat je de keuze maakt om tegen de stroom in de zwemmen en te kiezen voor een leven zonder dierenleed, is sowieso bewonderingswaardig.

Wat moeten wij zeker nog weten van jou?
Naast het feit dat ik een vegan ben, zou je mij ook wel kunnen beschouwen als hippie. Mijn huis ligt vol met edelstenen, tarotkaarten en wierook. Spiritualiteit heeft me altijd al aangetrokken en ik probeer dit zo veel mogelijk in mijn dagelijkse leven te integreren. Op mijn blog deel ik hier nog niet zo veel over, maar ik hoop daar in de toekomst verandering in te brengen.

Heb jij ook een vegan blog en wil je meedoen aan deze leuke rubriek? Stuur ons dan een mailtje info@vegalifestyle.nl

Wil jij niet smeer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

1 Reactie

De nieuwe Vega!Vega is uit ... | Vega Lifestyle Magazine juni 1, 2019 - 2:01 pm

[…] De blog van….. Sweet Suzie […]

Reply

Laat een berichtje achter