De blog van….Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh

De blog van...

Wie is Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh?

Hi! Mijn naam is Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh, ik ben 29 jaar en woon samen met mijn hubby en onze 2 hondenkinderen in Almere Poort. Ik blog op www.clairesmission.com en daarnaast werk ik als fondsen- en ledenwerver bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, ook ben ik in Nederland het aanspreekpunt voor het Vegan Keurmerk. Daarnaast werk ik als freelancer en doe ik onder andere de sales voor Core Connections. Last but certainly not least, ben ik enorm druk bezig met het realiseren van mijn droom; het opzetten van een animal sanctuary in Nederland. Het lijkt enorm veel, maar alles is in lijn met mijn missie, namelijk een einde maken aan dierenleed wereldwijd.

Wat is je blog? En waarom ben je gaan bloggen?

Mijn blog heet Claire’s Mission en ik schrijf over alles wat betrekking heeft tot mijn missie; een einde maken aan dierenleed wereldwijd. Bijna 2 jaar geleden heb ik het roer drastisch omgegooid, ik ben van hard zakelijk ondernemen geswitcht naar alleen nog maar dingen doen die in lijn van mijn missie liggen. Als ondernemer had ik al een waanzinnig groot netwerk opgebouwd en een following op social media. Het was dan ook een enorm logische stap om te gaan bloggen. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik vanaf de eerste dag mensen heb geïnspireerd om vegan te worden. Iets waar ik enorm dankbaar voor ben.

Wat kan je vertellen over je blog?

Ik ben dol op mensen interviewen, altijd al geweest. Op mijn blog vindt je dan ook iedere dinsdagochtend een interview met een super inspirerende vegan. Daarnaast schrijf ik ook regelmatig reviews voor en over vegan merken die ik interessant vind. En deel ik bijna wekelijks een super toffe win actie. Binnenkort zou ik ook meer algemene blogs willen gaan schrijven over het hoe en waarom ik bepaalde zaken niet langer doe, eet en gebruik.

Hoe lang ben je al vegan?

Ik heb de exacte datum nooit bijgehouden. Maar het is inmiddels ongeveer 3 jaar geleden dat ik en mijn hubby vegan zijn geworden.

Aan welk huishoudelijk klusje heb je een hekel?

Pffff heb je even? Hahaha! Nee hoor, ik ben dol op een opgeruimd en schoon huis. Soms vind ik het ook heerlijk om lekker te poetsen maar vaak vind ik het zonde van mijn tijd. Omdat we 2 hondenkinderen hebben die flink kunnen verharen, zijn we genoodzaakt om de vloer om de dag schoon te maken. Ook was ik vrij veel en poetsen we regelmatig. Muziekje aan en gaan.

Wat eet je het liefst?

We zouden eigenlijk alleen maar whole food plant based willen eten en ook vasten + detoxen staat op ons to-do lijstje. Maar op dit moment moet ik heel eerlijk toegeven dat we eigenlijk alles eten zolang het maar vegan is. Vooral snel, simpel en lekker.

Heb jij ook handige tips, do’s en don’ts voor mensen die graag willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Hahaha, super leuk om deze vraag ook een keer te mogen beantwoorden! Ik heb inmiddels onwijs veel antwoorden gezien en gelezen. Toch blijf de allerbeste tip; doe gewoon een keertje mee aan de Vegan Challenge. Deze gaat 1 april weer van start, is gratis en onwijs inspirerend.

Ga daarnaast op zoek naar inspirerende en leuke mensen om te volgen die vegan zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld bloggers en vloggers zijn, of gewoon hele toffe merken en mensen die je vaak tegenkomt op events zoals VeggieWorld (ook een absolute aanrader om een keertje heen te gaan, al ben ik zelf meer fan van VegFest).

Don’ts heb ik ook, meng je in het begin nog niet in vegan discussies. Het is altijd een goed idee om lid te worden van vegan groepen op Facebook, maar er is niets mis met eerst lekker een tijdje de kat uit de boom te kijken.

Wat is je beautygeheim?

Ik ben dol op make-up. Mijn 3 favoriete merken zijn Veg-Up (foundation en poeder), Inika en ELF. Hier kun je in iedere prijscategorie waanzinnig mooie producten scoren. Ook gebruik ik altijd een natuurlijke gezichtsreiniger (op dit moment ben ik dol op de vegan lijn van Douglas) en iedere week een lekker maskertje.

Wat moeten wij zeker nog weten van jou?

Ik ben op dit moment druk bezig met het oprichten van een animal sanctuary in Nederland. Alle hulp is hierbij van harte welkom. Op dit moment zit ik volop in de research fase. Dus ken je iemand die zijn/haar ervaringen wilt delen, heb je een goed boek gelezen, wil je meedenken of helpen wanneer het zo ver is? Laat het mij dan gerust weten (info@clairesmission.com). Alles is welkom.

Dankjewel voor de onwijs mooie vragen Yvonne! Ik heb ze met heel veel liefde en plezier beantwoord. Liefs! x

Article Categories:
De blog van...? · Home

Comments

  • Wat een leuke blog. Ik vind deze rubriek op jullie platforum erg leuk!

    Marjet Koning april 12, 2018 2:22 pm Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..