Home Blog De blog van… Lauressa van Roekel

De blog van… Lauressa van Roekel

Geschreven door Vega Lifestyle
De blog van... Lauressa van Roekel - vegalifestyle

De blog van… Lauressa van Roekel

Wie is Lauressa van Roekel

Hoi, ik ben Lauressa en ik ben 20 jaar oud. Ik zit op het moment in jaar 2 van de studie Voeding & Diëtetiek in Den Haag. Hier leer ik veel over gezonde voeding, maar ook thuis ben ik daar veel mee bezig. Ik ben vegetariër en heb hier ook een blog over, vegakeuken.nl.

Wat kan je vertellen over je blog?

vegetarisch eten

Mijn blog gaat voornamelijk over vegetarisch eten, maar sommige recepten zijn ook veganistisch. Daarnaast vertel ik soms over voeding, sporten of iets persoonlijks. Eén keer per week verschijnt er een blog op mijn website. Daarnaast komen er regelmatig foto’s online op mijn Instagram pagina (@vegakeuken).

Waar mogen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

Voor een bord kip madras. Alleen dan natuurlijk wel met vegetarische kipstukjes, in plaats van echte kip!

Waarvoor dient een voedingsschema?

de blog van

Een voedingsschema biedt houvast in je voeding. Je hoeft je dus niet elke dag precies aan je voedingsschema te houden, maar het kan wel helpen bij het maken van keuzes.  

Aan welk huishoudelijk klusje heb je echt een hekel?

Dweilen.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?

Het liefst ga ik dan sporten, netflix kijken en uitgebreid koken.

Heb jij ook handige tips, do’s en don’ts voor mensen die graag willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Do: zoek het internet af naar producten die je wél kan eten. Mensen denken dat het beperkt is, maar er zijn oneindig veel opties. Op internet vind je lijsten met veganistische producten en blogs met recepten. Ook kun je je verdiepen in het omtoveren van recepten. Dus bijvoorbeeld wanneer je melk in een recept nodig hebt: vervang het door sojamellk! Maakt vaak weinig verschil.

Don’t: maak je niet te veel zorgen als er ‘kan melk/ei bevatten’ op een product staat. Als het er al in zit, is het verwaarloosbaar. Deze producten kun je gewoon eten! Wees ook niet te streng voor jezelf. Als het een keer per ongeluk misgaat en je eet eens wat dierlijks is het geen ramp.

Wat is je beauty ritueel?

Met mijn haar en kleding doe ik niet heel veel bijzonders. Wel vind ik het heel erg leuk om me op te maken. Niet per se omdat anderen me dan mooier zouden vinden, maar ook omdat ik het zelf leuk vind om te doen. Ik voel me altijd blijer met make-up op!

Om mezelf gezond en stralend te houden eet ik meestal gezond en drink ik voldoende water.

Welke blog(s) lees jij graag?

Ik vind persoonlijke blogs leuk om te lezen. Dus bijvoorbeeld over iets wat iemand heeft meegemaakt. Ook vind ik ‘what I eat in a day’ blogs interessant. Hierin vertelt iemand precies wat hij of zij heeft gegeten op een dag.

Wat moeten wij zeker nog weten van jou?

Mijn blog is met name gebaseerd op mijn studie (Voeding & Diëtetiek). Hier leer ik vooral wat gezond is aan de hand van de schijf van vijf. Natuurlijk ben ik het niet overal mee eens en kijk ik kritisch naar wat ik leer. Maar als je vertrouwt in Voedingscentrum als bron, heb je aan mijn blog een goeie. 😊

You may also like

6 Reacties

Avatar
Bostonbaby december 8, 2018 - 11:30 pm

Kleine tip, laat iemand het Engels nalezen.

Reply
Avatar
Eveline Meijvogel december 9, 2018 - 11:50 am

Hoe bedoel je

Reply
Avatar
Bostonbaby december 9, 2018 - 12:25 pm

Gewoon dat er een paar verbeterpuntjes zijn in het Engels.

Reply
Avatar
Eveline Meijvogel december 9, 2018 - 12:40 pm

Het Engels wordt door een plugin vertaald. Dank je wel voor het melden.

Reply
Avatar
Bostonbaby december 9, 2018 - 2:23 pm

Oh! Dat verklaart het! Wel een handige tool

Avatar
Eveline Meijvogel december 9, 2018 - 3:05 pm

Dank je wel

Laat een berichtje achter