De blog van…. Maartje van Gestel

Maartje van Gestel – vegan magazine – vega lifestyle magazine – vegan lifestyle magazine – vegan blog – vegan beauty – vegan food – vega – vegan tips – vegan – veganistisch – veganistisch magazine

De blog van…. Maartje van Gestel

Ik ben Maartje, 24 jaar en ik woon in Breda. In het dagelijks leven ben ik fysiotherapeut en volg ik daarnaast een master. In mijn vrije tijd ben ik het liefst aan het sporten. Vanaf jongs af en ben ik hier mee bezig geweest en naarmate ik ouder werd ging ik me steeds meer verdiepen in voeding. Het begon met gezonder eten om beter te presteren. Ik stopte als eerste met het eten van roodvlees aangezien ik ervan overtuigd was dat dit geen toegevoegde waarde voor mij was. Vervolgens stopte ik ook met het eten van kip en vis. Vorig jaar deed ik in maart de veganchallenge en daarna ben ik vegan gebleven. Ik voel me er erg goed bij en ik wil mensen inspireren en motiveren zich ook zo te voelen.

Wat is je blog? En waarom ben je gaan bloggen?

Ik begon mijn maaltijden op instagram te delen, al snel kreeg ik vragen over de recepten die ik maakte. Om die reden startte ik mijn blog, www.demenukaartvanmaart.nl. Hier deel ik voornamelijk plantaardige recepten maar ook persoonlijke (sport) verhalen.

Wat kan je vertellen over je blog?

Zo’n 2 tot 3 keer per week komt er nieuwe blog online op mijn website. Dit kunnen verschillende gezonde en vegan recepten zijn maar ook review van producten of eetdagboekjes. Daarnaast deel ik persoonlijke verhalen en gedachten, wedstrijdverslagen en ook reisverslagen.

Welke blog(s) lees jij graag?

Een tijd terug had ik standaard lijstje opgeslagen op mijn telefoon van blogs die ik iedere dag bekeek. Inmiddels merk ik dat veel bloggers niet meer dagelijks posten en komt het er minder van om alles af te gaan. Daarom gebruik ik voornamelijk instagram. Op het moment dat ik zie dat iemand een recept heeft geplaatst wat ik interessant vind, klik ik door naar zijn of haar blog.

Wat is jouw favoriete diner gerecht

Ik eet zo veel mogelijk naar de seizoenen dus mijn favoriete diner veranderd steeds. Daarnaast zijn er dagen dat ik ontzettend veel zin heb ik pasta en ook dagen dat ik het liefst gewoon een salade eet. Als ik op een moment een bepaalde favoriet heb, dan pas ik die steeds weer aan. Er zijn weinig dagen dat ik exact hetzelfde eet. Als ik naar mijn blog kijk is mijn quinoa salade met pompoen mijn favoriet.

Hoe lang ben jij al vegan?

Ik ben vorig jaar in maar met de vegan challenge gestart en ben niet meer gestopt. Dat is nu ongeveer 10 a 11 maanden.

Wat heb jij altijd in huis?

Standaard in de keukenkastjes staan bij ons volkoren granen, noten, bonen, kokosmelk en tomatenblokjes. Dat vul ik aan met verse groente en fruit, veel verse kruiden en af en toe een vlees vervanger of blok tempé.

Waar let jij op bij het kopen van je kleding?

Kleding vind ik nog best lastig, maar ik leer hier steeds meer over. Ik probeer te kijken waar mijn kleding vandaan komt, op welke manier deze is gemaakt. Daarnaast is ook het materiaal steeds belangrijker voor mij. Alle leren items in mijn kast probeer ik er steeds meer uit te krijgen. Als ik ga nu ga winkelen ga ik vooral voor kledingstukken van biologisch katoen of gerecyclede kleding. Ik investeer tegenwoordig in kleding die beter is van kwaliteit waardoor ik er langer mee kan doen. Eigen kleding die ik niet meer gebruik wordt niet weggegooid maar gaat naar andere mensen. Op die manier hoop ik minder ‘fast fashion’ te gebruiken en een meer duurzame methode te vinden voor mijn kledingkeuzes.

Heb jij ook handige tips, do’s en don’ts voor mensen die graag willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Maak een plan. Zeker als je niet zo creatief bent in de keuken kan het lastig zijn om te moeten bedenken wat je gaat eten. Zoek van te voren wat recepten op, doe grote boodschappen en begin er gewoon aan. 6 weken is over het algemeen de tijd die mensen nodig hebben voor gedragsverandering, zorg ervoor dat je het minimaal zo lang probeert en kijk daarna wat het met je doet. Je zal de voordelen ervaren en merken dat je steeds minder behoefte krijgt aan dierlijke producten.

Wat moeten wij zeker nog van jou weten?

Niemand is perfect, ik ook niet. Ik heb een verslaving voor mooie kookboeken, mijn hele keuken staat er vol mee. Ik blader er soms door om wat inspiratie op te doen, maar de meeste gebruik ik bijna nooit om echt een recept uit te maken. Al dat papier is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk, maar ik blijf het zo mooi vinden om ze allemaal op de planken te hebben staan…

 

Kan jij ons vegan magazine al? Leuk cadeau voor moederdag of een verjaardag natuurlijk …

vegan fruit pizza - veganistische pizza - vegan pizza - maartje van gestel - vegan - veganistisch - veganistisch magazine - vegan tijdschrift - vegan - vega

Article Categories:
Home · Ingesprek met

Comments

  • Wat een leuk stuk is dit.

    Jenny de Root mei 6, 2018 12:09 pm Beantwoorden
  • Wat een leuk interview is dit. Erg leuk om te lezen.

    Karel beester mei 15, 2018 9:49 am Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..