Home Blog De blog van Ngudju en Mwanini

De blog van Ngudju en Mwanini

Geschreven door Vega Lifestyle
Own your glow - interview - Ngudju en Mwanini

De blog van Ngudju en Mwanini

Wie zijn Ngudju en Mwanini 

Wij zijn twee zusjes van half Nederlands komaf en woonachtig in Amsterdam. Ngudju is de oudere zus  (30 jaar) en Mwanini is de jongste (24 jaar) Zoals veel andere zusje hebben we een speciale band met elkaar, we kunnen ook wel zeggen dat we niet alleen zusjes zijn maar ook elkaars beste vrienden.

Door gezondheidsredenen zijn jullie je gaan verdiepen in plantaardige eten. Kunnen jullie hier iets meer over vertellen?

Ruim vier jaar geleden veranderde ons leven, nadat Ngudju op haar 26e verjaardag werd gediagnosticeerd met de chronische ziekte Multiple Sclerosis en Mwanini kreeg op haar 19e een antibiotica voor een kleine ontsteking maar eindigde met enorme chronische klachten. Na 4 jaar lang misdiagnoses en onbegrip van artsen, zijn wij met veel doorzettingsvermogen er dit jaar achter gekomen dat het al die tijd de ziekte van Lyme was.Hierdoor waren wij genoodzaakt om onze levensstijl drastisch te veranderen.

Doktoren raadde ons allerlei zware medicatie aan Maar wij zijn zelf op zoek gegaan naar natuurlijke middelen.

Ons eigen onderzoek heeft ons geleid naar plantaardige voeding, yoga en meditatie.

Hoe kwamen jullie er achter dat plantaardige voeding zo’n positieve invloed had op jullie gezondheid? 

Na ons eigen onderzoek, kwamen wij erachter dat voeding een grote invloed heeft op chronische ziektes. Ze zeggen wel eens je bent wat je eet en niets is minder waard. Als we niet de juiste en gezonde voedingstoffen binnen krijgen, kunnen we ook niet verwachten dat ons lichaam goed functioneert. 

Wat kan je vertellen over jullie platform 

We zagen dat er meerdere mensen zijn met dezelfde problemen als ons ervaren en omdat onze switch van levensstijl zo’n positieve effect op onze gezondheid heeft gehad wilde we dit graag met andere delen. Daarom zijn wij begonnen met ons eigen online platform genaamd Own your Glow.

Met dit platform willen wij graag andere inspireren tot een gezond, liefdevol en bewust leven. Op dit platform delen we kookvideo’s waarbij we onze favoriete plantaardige recepten delen, maar ook delen we elke week beginner yoga en meditatie video’s

Wat is jullie favoriete recept?

We hebben zoveel favoriete!! We zijn altijd veel in de keuken te vinden en dan voornamelijk nieuwe recepten uitproberen. Op dit moment zijn we helemaal gek op worteltaart, heerlijk bakken in het weekend!

Wat doen jullie het liefst op en vrije dag?

Nu de dagen wat korter en kouder worden vinden we het heerlijk om deze met de familie te spenderen. Gezellig met z’n alle eten of ouderwets films kijken op de bank.

Jullie doen ook aan Yoga. Kunnen jullie hier iets meer over vertellen (doen jullie het iedere dag, gaan jullie naar een les…)

Ngudju en Mwanini

Onze hele transformatie is begonnen met yoga, daardoor speelt dit een belangrijke rol in ons leven.  Als het mogelijk is proberen we  hier voor iedere dag wel minimaal een uur tijd voor te maken. Ngudju heeft vorig jaar ook een yoga leraren opleiding afgerond en geeft zo nu en dan ook yoga les.

Mediteren wat is dat precies? 

Mediteren is in harmonie komen van jezelf door bewust te worden van je lichaam en geest. Dit doe je simpelweg door heel even stil te staan bij je gedachtes en deze leren los te laten. Proberen de volle aandacht te geven aan het moment waarin je leeft, in plaats van in gedachtes dwalen over over wat je nog allemaal moet gaan doen of wat je net gedaan hebt. 

Waarom hebben yoga en mediteren zo’n positief effect? 

Door yoga en meditatie wordt je je meer bewust van je lichaam, maar ook de wereld om je heen. Als je leeft met een chronische ziekte is het belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam. Gezond zijn betekend niet alleen een gezond lichaam hebben, maar ook een gezonde geest.

Wat moeten wij nog weten van jullie?

OYG cookbook cover - interviewMet ons platform hopen wij andere te inspireren tot een plantaardig, gezond, bewust en liefdevol leven. Daarom hebben wij ook een gratis E-book gemaakt. Hierin staan 12 gemakkelijk te maken recepten. Hiermee hopen wij andere de transitie naar een plantaardig leven wat makkelijker te maken!

You may also like

Laat een berichtje achter