Home Blog De feestdagen zijn begonnen

De feestdagen zijn begonnen

Geschreven door Vega Lifestyle
feestdagen - kerstmist - verjaard - sinterklaas

De feestdagen zijn begonnen

De leuke dagen voor de kinderen beginnen met Sint-maarten, meteen daar achteraan komt sinterklaas. Dat is hier altijd groot feest. Samen naar de intocht, schoentjes zetten, pakjes avond. Veel te snel daar achteraan komt de kerst. En dan oud en nieuw. En dan… vallen we in een gat. En voor we het weten is het alweer Pasen!

Sinterklaas

Sinterklaas is toch zeker één van de leukste feesten voor kinderen en stiekem vind ik het zelf ook heel erg leuk. Dit jaar is het laatste jaar dat Milan in sinterklaas gelooft. Hij zit nu al een beetje op de wip en vertrouwd niet alles helemaal meer. Hij vraagt mij er van alles over, ik vraag dan wat denk jij? Oh ja dat denk ik ook, zeg ik dan. Justin en Dylan gaan soms mee op koopjes jacht, dat vinden ze vooral heel erg gezellig. Sinterklaas betekend ook drie weken stuiterende kinderen, schoentje zetten, sinterklaas op school, bij de sportclub, in de winkels en… En dan komt het aller leukste de pakjes avond.

Intocht

Alles begint natuurlijk met de intocht van sinterklaas. Soms ga ik naar het centrum, maar dat is wel erg druk. In de dorpen is het vaak een stuk rustiger en altijd erg gezellig. We gaan meestal twee keer naar een intocht.

Pakjes avond

Na de zomervakantie begin ik al met cadeautjes te kopen en verzamelen. Zo heb je niet alles op het laatst en vallen de kosten wat mee in de dure decembermaand. De eerste keer pakjes avond met Justin en Dylan vergeet ik nooit weer. Er werd op de ramen gebonkt en de zak werd naar binnen gehaald. De zak werd meteen omgekieperd en de cadeautjes werden in no time uitgepakt. Ik geloof dat dit maar liefst 5 minuten duurde. Vol verbazing heb ik zitten kijken, dit kon niet waar zijn. Het jaar erop was ik beter voorbereid! Ik pak een cadeautje uit de zak voor iemand en die pakt na het uitpakken het volgende cadeautje. Zo hebben we veel langer plezier van het heerlijke-avondje!

Kerstmis

De kerstdagen super leuk en gezellig. Alleen super jammer dat het zo snel achter sinterklaas aan komt. Eigenlijk zou sinterklaas verplaatst moeten worden naar oktober of februari. Kerst is een echt familie/vrienden feest. Lekker eten, leuke cadeautjes, gezelligheid van samen spelletjes doen. Een kerstboom, ik vind het echt super leuk en gezellig. Wel merk ik dat ik zelf niet zo goed ben in het optuigen van de boom. De jongens versieren de kerstboom met veel liefde en plezier. Mijn (Ex)man wilde altijd een echte kerstboom, daar had ik veel op tegen. Dit jaar koop ik dus een nepboom, het liefst ruim ik hem dan opgetuigd en al weer op… Dat gaat uiteraard niet.  Alle lichtjes en lampjes vind ik zo gezellig en mooi lijken. Je kan er zoveel sfeer mee maken. Wat ik ook zo gezellig vind zijn al die kerstkaarten, ik maak een lijn waar ik alle kerstkaarten ophang. Kerstkaarten horen bij het geheel.  Zelf verstuur ik ze ook graag, soms met eigen foto of ik kies een bestaande wenskaart.

Oud en nieuw

December is echt de feestmaand, met als afsluiter oud en nieuw. Super leuk en gezellig met de boys. We spelen spelletjes, kijken tv, gaan naar buiten daar is ook altijd van alles te doen. En uiteraard mogen lekkere hapjes ook niet ontbreken.  De jongens vinden het erg leuk en gezellig altijd. Ieder jaar nodigen wij vrienden uit om deze dag/avond met ons te vieren.

Pasen

Pasen wordt ook steeds groter gevierd en behoort ook echt tot de feestdagen. Met lekker eten en veel chocolade-eieren. Pasen is meestal het begin van de lente, leuk om het huis ook wat op te vrolijken. Wij ontbijten met Pasen altijd aan een gezellig aangeklede tafel. Met de kinderen gaan we vaak ergens paaseieren zoeken. Er zijn altijd verschillende locaties waar ze dit vieren. Na het zoeken gaan we lekker ergens picknicken. Voor het avond eten maak ik dan meestal tapas of iets anders lekkers. Met de Pasen haal je echt het voorjaar in huis! Cadeautjes met Pasen doen wij niet, het is vooral gezellig samen zijn en leuke dingen doen met elkaar.

Moederdag

Moederdag vind ik toch wel echt een van de leukste feestdagen. Vooral door die zelf gemaakte cadeautjes, maar helaas maken niet alle boys meer iets op school. Vorig jaar waren mijn oudste jongens nogal geschrokken dat het bijna Moederdag was. “Mama, wij hebben op school niets gemaakt”. School is blijkbaar gestopt met het maken van een cadeautje voor Moederdag en voor Vaderdag in de bovenbouw. En dat terwijl ik die cadeautjes met de feestdagen altijd zo onwijs leuk vond. Nee ik heb geen knutselkinderen, maar hoe leuk is het om te zien hoe ze speciaal voor jou extra hun best gedaan hebben er iets moois van te maken. En dan die gespannen koppies als je het gaat uitpakken. Dylan wilde meteen naar de winkel, mijn lievelingschocolade en een blikje cola kopen. Zo lief! Vast ritueel: als het Moederdag is krijg ik altijd een ontbijtje op bed en dan krijg ik ook de cadeautjes. Verder is het hier een gewone dag, Moederdag en Vaderdag zijn geen feestdagen als alle andere dagen in het rijtje.

En daarna … Vaderdag!

Na Moederdag komt er dan Vaderdag. Vaderdag is hier altijd best saai want papa is altijd al lang en breed uit zijn bed. Niks ontbijtje op bed dus. Maar wel leuke cadeautjes, waar papa meestal erg blij mee is. Ook voor papa hebben Justin en Dylan afgelopen jaar niets gemaakt. Wel hebben we samen allemaal leuke cadeautjes voor papa gekocht. Toch een beetje feestdagen.

Verjaardagen

Stiekem zie ik onze verjaardagen ook als feestdagen! Vooral de verjaardagen van de jongens. Daar kan ik zo onwijs van genieten, de gespannen koppies als ze onze cadeautjes krijgen. En niet kunnen wachten tot de visite komt. Zelf vind ik het erg leuk om verschillende hapjes te maken. Lekker vers en als het even kan gezond. Maar er is ook ruimte voor chips en lekkere taart. De jongens mogen altijd zelf een taart kiezen en daarnaast bak ik zelf nog één of twee taarten. En ja wat is het dan lekker als aan het eind van de dag de laatste de deur achter zich dicht trekt … Feestdagen met en voor de kids zijn toch altijd turbulent.

Wat zijn jouw favoriete feestdagen?

You may also like

Laat een berichtje achter