Dubbele kinderbijslag aanvragen hoe zit dat?

Dubbele kinderbijslag hoe vraag je dat aan?

Dubbele kinderbijslag tot afgelopen zomer wist ik niet eens dat het bestond. Toen ik met de jongens op het vliegveld van Maastricht nog even moesten wachten tot de vlucht voor ons was vertrokken. Kwamen wij in de rij aan de praat met twee hele leuke zussen en hun kinderen. We kwam op de epilepsie van Dylan en eentje zei, waarom vraag je geen dubbele kinderbijslag aan. Zo gezegd zo gedaan.

Wanneer krijg je dubbele kinderbijslag?

Als je kind veel zorg nodig heeft. Bij ons is dit 24/7 Dylan mag nooit alleen zijn. We weten nooit wanneer hij een aanval krijgt en iedere aanval kan fataal zijn. Daarom is er altijd iemand bij hem.

  • Als je kind tussen de 3 en 17 jaar is
  • Je kind minimaal 4 nachten per week thuis is.
  • Als kind een Wlz-indicatie heeft (Wlz: Wet langdurige zorg)

Hoe vraag je dubbele kinderbijslag aan

Terug gekomen van vakantie ben ik gelijk gaan Googelen. Zo kwam ik uit bij CIZ. Via deze pagina kun je een aanvraag indienen.

Je kunt hier een aanvraag indienen. Jij krijgt dan online een eigen account en moet dan een vragen lijst invullen. En dan vragen ze om een verklaring van onder andere de arts. Het aanvragen is helemaal niet moeilijk en loop je ergens tegenaan, dan kun je ze gewoon mailen of bellen.

  • Het CIZ vraagt u om binnen 4 weken een vragen- en machtigingsformulier in te vullen. En informatie over de ziekte of aandoening van uw kind op te sturen.
  • Als je alles hebt ingevuld en online (of per post) hebt opgestuurd. Belt het CIZ je nog op om het vragenformulier met je door te nemen. En laten ze weten welke informatie ze nog nodig hebben. Het is een heel fijn gesprek en ze zijn er om jou te helpen. Ik vond het erg fijn.
  • Na het telefoongesprek en alle ontbrekende informatie gaat het CIZ kijken en beoordelen of en voor hoelang je in aanmerking komt voor dubbelde kinderbijslag.

Twijfel je?

Twijfel je of je hiervoor in aanmerking komt? Dien dan de aanvraag in of bel met het CIZ. Je weet dan zeker of je wel niet in aanmerking komt. En kom je nu niet in aanmerking? Over 1 of 2 jaar kan het weer heel anders zijn.

Dit schreef ik eerder over epilepsie: