Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

dierendag

Elk jaar op 4 oktober verwennen we onze trouwe viervoeters tot in de puntjes. Ze worden overspoeld met extra lange wandelingen, reusachtige botten, cadeautjes en zelfs heerlijke taarten. Dit jaar markeert de 10e viering van “Eet Geen Dierendag” door Wakker Dier, en we maken er niet alleen een feestje van voor onze huisdieren, maar ook voor onszelf. Op deze bijzondere dag vieren we met een tafel vol smakelijke lekkernijen, waarbij we de heerlijke alternatieven voor vlees en vis omarmen die tegenwoordig in de schappen liggen.

Een dag om te genieten zonder dierenleed

Dierendag is de dag om onze lieve huisdieren te verwennen. Maar ook om stil te staan bij alle andere dieren die onze liefde en aandacht verdienen. Draag daarom vandaag en liever nog vaker bij aan een dag zonder dierenleed. Eet en drink geen dierlijke producten. Er zijn vandaag de dag tal van verrukkelijke en gezonde alternatieven beschikbaar voor vlees, ei, melk en vis bijvoorbeeld.

De 13e editie van Eet Geen Dierendag

Het begon in 2010 met zo’n 5000 feestvierders, en dit jaar gaan volgens marktonderzoek naar verwachting ruim 2 miljoen mensen de 10e Eet Geen Dierendag vieren door vegetarisch te eten. Wakker Dier wil door het vieren van dit fenomeen iedereen inspireren om vaker vegetarisch te eten, thuis en op het werk. In Nederland eten we elke dag 500.000 dieren en daar kunnen we samen wat aan doen. Als we met elkaar minder vlees eten, hoeven we ook minder dieren te houden. Het produceren van vlees voor heel Nederland zorgt namelijk ook voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, wat gelijkstaat aan 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! Een dag geen vlees is future proof eten en heeft dus een positieve impact op dieren, de planeet en je eigen gezondheid. Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.

Eet geen dieren op dierendag

Dierendag is de dag voor de dieren. Laten we met elkaar dan 1 dag geen dier en nog beter geen dierlijke producten eten. Lekker eten zonder dierlijke producten is helemaal niet moeilijk. Alleen al op onze website kun je de lekkerste gerechten vinden. In in Nederland eten we per dag maar liefst 500.000 dieren. Dit is echt ongelooflijk. Eet geen dierendag is een mooie opstap. Wij nodigen je graag uit om meerdere keren per week geen dieren en dierlijke producten te eten. En uiteindelijk helemaal. Doe je het niet voor de dieren … Doe het dan voor je eigen gezondheid. In deze documentaires wordt het goed uitgelegd, wat het o.a. voor jouw gezondheid doet.


Lang leve de dieren in de gloria!

Een aantal tips om te maken voor deze feestzondag …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *