Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

dierendag - geen dieren eten - eet geen dierendag
Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzondere dag met een tafel vol lekkers, met alle smakelijke alternatieven voor vlees en vis die tegenwoordig in de schappen liggen.

Vegan voor groentjes

Dit jaar valt Eet Geen Dierendag op een zondag. Tijd om uit te pakken. En een feestmaal is sneller vegan dan je denkt. Ga voor het ‘vega voor groentjes-pakket’, speciaal samengesteld door Wakker Dier, maak een kleurrijke groentelasagne of bak een enorme stapel pannenkoeken. Er zijn tegenwoordig veel lekkere (gezonde) alternatieven te vinden voor vlees en vis. Of gebruik eens veganistisch vlees – het zal je verbazen hoeveel dit naar vlees smaakt. Voor wie nog meer inspiratie zoekt, Wakker Dier heeft alle ingrediënten (lees: recepten) voor een heerlijk avondje op hun website. Ook op onze site kun je veel lekkere recepten vinden voor een (h)eerlijke zondag.

De 10e editie van Eet Geen Dierendag

Het begon in 2010 met zo’n 5000 feestvierders, en dit jaar gaan volgens marktonderzoek naar verwachting ruim 2 miljoen mensen de 10e Eet Geen Dierendag vieren door vegetarisch te eten. Wakker Dier wil door het vieren van dit fenomeen iedereen inspireren om vaker vegetarisch te eten, thuis en op het werk. In Nederland eten we elke dag 500.000 dieren en daar kunnen we samen wat aan doen. Als we met elkaar minder vlees eten, hoeven we ook minder dieren te houden. Het produceren van vlees voor heel Nederland zorgt namelijk ook voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, wat gelijkstaat aan 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! Een dag geen vlees is future proof eten en heeft dus een positieve impact op dieren, de planeet en je eigen gezondheid. Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.

Eet geen dieren op dierendag

Dierendag is de dag voor de dieren. Laten we met elkaar dan 1 dag geen dier en nog beter geen dierlijke producten eten. Lekker eten zonder dierlijke producten is helemaal niet moeilijk. Alleen al op onze website kun je de lekkerste gerechten vinden. In in Nederland eten we per dag maar liefst 500.000 dieren. Dit is echt ongelooflijk. Eet geen dierendag is een mooie opstap. Wij nodigen je graag uit om meerdere keren per week geen dieren en dierlijke producten te eten. En uiteindelijk helemaal. Doe je het niet voor de dieren … Doe het dan voor je eigen gezondheid. In deze documentaires wordt het goed uitgelegd, wat het o.a. voor jouw gezondheid doet.


Lang leve de dieren in de gloria!

Een aantal tips om te maken voor deze feestzondag …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Steun Vegalifestyle.nl
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvangen wij daar een klein percentage van. Jij merkt er zelf niets van. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.