Fruitbomen voor Kenia

Fruitbomen voor Kenia

Fruitbomen voor Kenia: Sinds 2016 plant Stichting Plenty Food Nederland, samen met haar lokale samenwerkingspartner Sadhana Forest, fruitbomen bij arme gezinnen en scholen in het dorre en droge noorden van Kenia. Dit deel van Kenia is erg gevoelig voor extreme weersomstandigheden zoals langdurige droogtes.

Plenty Food Forest Kenia

De voedselonzekerheid en de hiermee samenhangende ondervoeding van de lokale bevolking, leidt tot hoge ziekte- en sterftecijfers in dit gebied. Het project Plenty Food Forest Kenia heeft als doel om zoveel mogelijk huishoudens van 2 of meer inheemse fruitbomen te voorzien. De deelnemers volgen voorafgaand een training over het planten en verzorgen van de bomen. Onze partner Sadhana Forest verzorgt deze trainingen en monitort en assisteert bij elke boom die geplant wordt.

Fruitbomen voor Kenia

Naast het bevorderen van plantaardige voedselzekerheid, geven de aangeplante fruitbomen schaduw, houden ze de grond vast en bevochtigen ze de lucht. Zo zullen de bomen op lange termijn dus ook een rol gaan spelen in de transformatie van gedegradeerde droge gebieden.

Stichting Plenty Food Nederland en haar partner Sadhana Forest zijn veganistische organisaties die volledig draaien op vrijwilligers. Zij zetten zich, ook met dit project, in voor een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Stichting Plenty Food Nederland

Stichting Plenty Food Nederland kan niet zonder uw hulp en daarom is elke donatie erg welkom

Fruitboom voor Kenia doneren

Wilt u ook één of meerdere fruitbomen doneren aan arme gezinnen in Kenia en gelijk
een beetje uw eigen CO2 uitstoot compenseren? Via de webshop van Plenty Food kunt u de bomen doneren/bestellen waarbij ook de mogelijkheid geboden wordt om een digitaal certificaat op naam aan te vragen.

Voor meer informatie over Stichting Plenty Food Nederland ga je naar: www.plentyfood.nl

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *