Het winkelmandje van Fay Jansen

Fay Jansen - vegan - vegan boodschappen doen

Wie is Fay Jansen?

Mijn naam is Fay en ik ben 20 jaar. Na mijn studie ‘leisure & hospitality’, waarbij ik stage heb gelopen in de horeca, ben ik dit jaar begonnen met de studie ‘voeding en diëtetiek’. Naast mijn studie, dans ik, sport ik, hou ik van koken en bakken en drink ik graag een wijntje met vrienden en mijn vriend. Ook ben ik jongerenambassadeur in de gemeente ’s-Hertogenbosch, daarbij geven wij namens jongeren (on)gevraagd advies aan de gemeente en bedrijven. Verder kijk ik graag dezelfde serie 10x opnieuw, zoals Friends, Gossip Girl en Modern Family.

Wat voor werk of studie doe je?

Vanaf dit jaar studeer ik voeding en diëtetiek en ik hoop dat ik hiermee in de toekomst een bijdrage te kunnen leveren aan een gezond en plantaardig eetpatroon voor zo veel mogelijk mensen.

Hoe lang ben je al vegan

Sinds mei dit jaar eet ik zo goed als volledig veganistisch.

Wat is jouw favoriete vegan product?

De barbecue lentil chips van Proper en de Violife mozzarella.

Wat zou jij heel graag vegan zien? (welk product of gerecht)

Droge worstjes, zoals chorizo en Bifiworstjes.

Is boodschappen doen lastiger geworden nu je vegan bent?

Eerlijk gezegd vind ik het eigenlijk alleen maar leuker geworden. Ik leer steeds weer nieuwe producten kennen en ben net zo blij als een kind met een ijsje als de nieuwe aanbiedingen weer online staan.

Zit er een product in jouw mandje die je nog niet eerder gekocht hebt?

Ja, het gehakt van Garden Gourmet en het bladerdeeg. Ik wil namelijk proberen veganistische saucijzenbroodjes te maken.

Heb jij nog tips, do’s en don’ts voor onze lezers die willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Do: Stel vragen aan iedereen die al veganistisch eet. Aan mensen die je al kent, maar ook bijvoorbeeld op het internet. Zo heb je niet het gevoel dat je er alleen in staat en ontdek je steeds meer leuke tips.

Don’t: Te streng voor jezelf zijn. Het is oké, helemaal als je pas net begonnen bent, als je een keer een foutje maakt of een keer vergeet de ingrediënten te lezen en er later achter komt dat iets toch niet veganistisch blijkt te zijn. Als je over het algemeen let op je aankopen, ben je al hartstikke goed bezig.

Wat is jouw favoriete hotspot? En waarom?

Mijn favoriete hotspot is Tati in Nijmegen. Hier heb je de allerlekkerste veganistische taartjes én het is er ontzettend gezellig. Naast taartjes eten kun je er ook heerlijk lunchen, high-teaën, dineren en zelfs borrelen.

Wat is jouw favoriete recept en wil je deze delen met ons?

Mijn favoriete recept is risotto met witte asperges.

Welke sport doe je?

Sinds een aantal jaar dans ik en ik ben net begonnen met fitness. Als ik dan een beetje meer spieren heb dan nu, kan ik namelijk beginnen met paaldansen.

Wil jij ook meedoen aan deze leuke rubriek? Stuur ons dan een mailtje en wij sturen jou de vragen: info@vegalifestyle.nl

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *