Het winkelmandje van Vera van der Sloot

vegan boodschappen doen

Wie ben jij?

Ik ben een 57-jarige vrouw/meid en deel mijn huishouden met 2 paarden, 3 hondjes waarvan 1 met 1 oogje en 2 katten, waarvan 1 op 3 pootjes. Dit doen wij op een schitterende plek in Noord Oost Groningen, het mooie Oldambt. Het ‘wilde westen’ heb ik 21 jaar geleden achter mij gelaten en op zoek naar rust& ruimte heb ik die in het hoge noorden gevonden!

Wat kun je vertellen over jezelf of je bedrijf (doel of …) ?

Naast mijn administratieve baan heb ik een praktijk voor lichaam & geest langzaam opgebouwd. Sinds 3 jaar ben ik volledig zelfstandig. In mijn praktijk PrimaVera geef ik massagebehandelingen (shiatsu o.a.) ter ontspanning en verschillende klachten. Daarnaast ben ik coach, help mensen met psychische problemen, waarbij ik ook de hulp van de paarden kan inschakelen.

Hoe lang ben je al vegan

Mijn hele leven ben ik vegetariër, tot dat ik mij 5 jaar terug realiseerde welk dierenleed er achter de zuivelindustrie zit.

Wat is jouw favoriete vegan product?

Dat zijn er heel veel. Ik ben een echte snoepkont en vind de toetjes van Danio (zie foto) echt zo lekker!

Wat zou jij heel graag vegan zien? (welk product of gerecht)

Feitelijk alle producten!

Is boodschappen doen lastiger geworden nu je vegan bent?

Nee absoluut niet. Het gebeurt een enkele als ik een nieuw gerecht uitprobeer, dat ik echt op zoek moet naar bepaalde ingrediënten.

Zit er een product in jouw mandje die je nog niet eerder gekocht hebt?

Nee, deze x niet. Ik heb voor dit weekend geen plannen om een nieuw gerecht uit te proberen. Anders had er mogelijk een nieuw product in mijn mandje gezeten.

Heb jij nog tips, do’s en don’ts voor onze lezers die willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Ik raad mijn cliënten aan zich in te schrijven bij de Vegan Challenge. Zodat ze elke week een mail met recepten, tips e.d. toegestuurd krijgen en dit gedurende 30 dagen. Geef jezelf die kans en bekijk welke reactie je lichaam geeft. Daarnaast haal ik geregeld heerlijke recepten van veganistischkoken.nl en lisagoesvegan.nl

Wat is jouw favoriete hotspot? En waarom?

Daar heb ik zeer weinig ervaring mee. Ik heb een aantal x met veel plezier en smakelijk gegeten bij de Herbivoor in Groningen.

Wat is jouw favoriete recept en wil je deze delen met ons?

Jazeker, het volgende recept is van veganistischkoken.nl en zo lekker!

Wat maakt je blij?

Als ik buiten bezig ben, meestal paardenmest ruimen ;). En al mijn gezinsleden keuvelen gezellig om mij heen; paardjes, hondjes en de katten. Daar kan ik intens van genieten!

Dit is ook leuk om te lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *