Home ReceptenDiner Vegan spaghetti, lekker kleurrijk

Vegan spaghetti, lekker kleurrijk

Geschreven door Gastbloggers eenmalige gastblogger
Vegan spaghetti - veganistische spaghetti - vegan recept - veganistische pasta

Leuk dat jullie mijn eerste blog lezen. Ik ben Jasmina, 34 jaar en gek op koken, of eerlijk gezegd nog gekker op lekker eten. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik (nog) geen veganist ben. De laatste jaren ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in vegan eten. Ik behoor nu nog tot de flexitariërs. Voor mij dan ook een eer om voor Vegalifestyle.nl te mogen schrijven. Vanaf nu zal ik 1 keer in de 2 weken een heerlijk veganistisch recept met jullie hier delen. Door te gastbloggen voor Vegalifestyle.nl merk ik dat ik nog meer geïnspireerd en gemotiveerd raak om vegan te gaan eten. Met deze
heerlijke vegan spaghetti om af te trappen.

Veel mensen denken dat veganistisch eten niet lekker is en er altijd dierlijkenproducten nodig zijn om lekker te kunnen eten. Voor de doorgewinterde vegan is dit ondenkbaar. Het is ook helemaal niet zo dat je iets mist als je vegan eet. Als je dit recept van de vegan spaghetti hebt geprobeerd, zal je merken dat je als veganist helemaal
niets mist. En ook zonder vlees (dierlijke producten) heerlijk kunt eten.

Door 3 soorten paprika’s te gebruiken, wordt dit gerecht niet alleen heel erg lekker maar dus ook nog eens gezond en kleurrijk. Paprika is niet alleen kleurrijk, maar ook nog eens hartstikke gezond. De hoeveelheid vitamine C  die een paprika bevat is hoog te noemen. De rode paprika bevat zelfs weer twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Omdat de rode paprika zoeter is, wordt deze vaak meer gegeten. Dit gerecht is in een mum van tij klaar. Perfect dus als je er een lange werkdag op hebt zitten en geen zin meer hebt om uren in de keuken te staan.

vegan spaghetti

Wat heb je nodig?

1 pak spaghetti
3 maggiblokjes
een snufje cayennepeper naar smaak
3 kleuren paprika ( in reepjes gesneden)
een prei (in ringetjes gesneden)
1 wortel (geraspt)
een blikje met gepelde tomatenblokjes
1 ui (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
Italiaanse kruiden
zonnebloem olie
olijfolie

Hoe maak je het?

1. Kook als eerste een grote pan met water, 1 maggiblokje en wat olijfolie.
2. Voeg daarna de spaghetti toe aan het kokende water en kook deze totdat deze gaar is.
3. Spoel vervolgens de spaghetti af met koud water en voeg tevens de olijfolie toe zodat de spaghetti niet blijft plakken.
4. Vervolgens doe je een beetje zonnebloemolie in een wok pan en bak je vervolgens de knoflook en uien totdat deze goudbruin zijn en voeg je daarna de prei toe.
5. Voeg daarna de wortel en tomatenblokjes en daarna de Italiaanse kruiden toe en roer het geheel om. Laat het sudderen totdat de wortel gaar is.
6. Wok de reepjes paprika mee, maar zorg er voor dat deze niet te gaar worden. Ze moeten immers wel een beetje krokant blijven.
7. Als laatst voeg je de spaghetti toe en wok je het geheel ook weer goed door.

Tip : Je kan er wat vega kaas overheen raspen, alleen is het dan geen vegan spaghetti meer, wel vegetarisch. De vegan versie van kaas vind ik persoonlijk niet zo lekker, maar dat zou ook een optie kunnen zijn.

Eet smakelijk!

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit blog artikel is geschreven door Jasmina. Ze is dol op lekker eten en kookt steeds vaker vegan. Haar vegan inspiratie wil ze graag hier met jullie delen. Jasmina heeft ook een eigen blog. Sparklesinside

You may also like

Laat een berichtje achter