Medemblik wat is er allemaal te doen?

Kasteel raboud in Medemblik

Medemblik een klein gezellig historische stadscentrum. Voor het winkelen hoef je hier niet heen er zijn niet mega veel winkels. Het is wel super mooi centrum, waar je vooral voor de cultuur heen gaat. Er was 1 vegan optie en die burger raad ik je niet aan.

Kasteel Radboud in Medemblik

Vlakbij het stadscentrum van dit mooie dorp vind je Kasteel Radboud. Hier kun je als je dat wil naar binnen en cultuur snuiven.

Wij hebben rond gelopen in de mooie tuin en genoten van alles wat er buiten is. En hebben daarna wat gedronken in het Kasteel Café. Het Kasteel Café bevind zich onderin het sfeervolle kasteel. Ze hebben een vegan gebakje en lunch optie op de kaart staan. Wij hadden zelf net goed ontbeten in de B&B waar wij verbleven en hadden nog geen trek.

Na ons kasteel bezoek zijn we weer terug gelopen naar het dorp, langs de kleine maar gezellige haven.

In het centrum hadden we inmiddels trek gekregen en hebben we geluncht bij Eetcafé De Kwikkel. Hier hebben ze een vegan burger. Zelf vond ik deze nogal tegen vallen. Er zat weinig smaak aan, de structuur was heel glibberig.
Na de lunch zijn we naar het Stoom museum geweest.

Nederlands Stoommachinemuseum

Na de lunch zijn we wat gaan rond rijden en kwamen we uit bij de recreatie vijver De Vooroever. Het was helaas hard aan het regenen en zijn we niet naar buiten geweest. Dit zag er wel erg gezellig uit en veel natuur erom heen.

Iets verderop ligt het Nederlands Stoommachinemuseum, deze kun je niet missen als je er langs rijdt. Dan zie je de stoom al uit het gebouw komen. Het is niet super groot, wel veel te zien en te doen. Interactief museum, leuk voor jong en oud Met miniatuurstoommachines kun je zelf stoom maken en ontdekken wat stoomkracht doet.

Stoommuseum in Medemblik.

Medemblik

Het is echt een dorp waar je voor de cultuur en natuur heen gaat. Er zijn veel mooie panden, kerken en het kasteel niet te vergeten. Daarnaast heb je meerdere leuke stukjes natuur. Waarvan wij de De Vooroever echt de mooiste vonden. Als het mooi weer is, kun je hier heerlijk op een handdoek aan het water liggen en als e wil lekker afkoelen in het water.

Wij hebben dit uitstapje gedaan vanuit de B&B in de buurt aar wij verbleven. Vegan B&B De Groene Mus

Dit hebben wij ook gedaan toen we daar waren: