Home Blog Mijn leven als veganist: Sporten

Mijn leven als veganist: Sporten

Geschreven door Gastbloggers eenmalige gastblogger
Vegan lifestyle - Mijn leven als veganist - Sporten

Sport

Sporten is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Je wordt er fit van, het is een heerlijke uitlaatklep en eerlijk is eerlijk het draagt bij aan een mooi fysiek lichaam. Een aantal jaar geleden hebben we besloten om meer te gaan sporten. We wilden veranderen en ons beter voelen in ons lijf. Zo gezegd zo gedaan en we begonnen met trainen. Deze trainingen hebben we steeds verder uitgebouwd, aangepast en moeilijker gemaakt, zodat we onszelf bleven uitdagen. Dat heerlijke gevoel als je jezelf pusht en je doelen haalt geeft ons echt een kick. Je bent fysiek zoveel sterker dan je denkt, het gaat allemaal om je mentale wilskracht. Opgeven is geen optie.

Obstacle-Runs

Van deze manier van sporten en mindset hebben we onze hobby gemaakt, namelijk het lopen van ‘Obstacle-Runs’. Dit zijn vooraf opgesteld parcours met onderweg obstakels. Echt een geweldige manier om jezelf uit te dagen en een fysieke en mentale prestatie te leveren. Twee jaar geleden zijn we begonnen met het lopen van zulke obstacle-runs. Toen hebben we er 3 gelopen van 13 km. Het was pittig, maar we hadden na de eerste al gelijk de smaak te pakken! Dit willen we blijven doen! Afgelopen jaar hebben we er 7 gelopen, variërend van 10 – 19 km (ligt aan de organisator) en eentje geheel op het water. Dit was de allereerste volledige obstacle-run op het water in Nederland en daar wilden wij bij zijn. Aankomend jaar gaan we er minimaal 10 lopen en allemaal op de langste afstand. We kijken er super naar uit! De eerste kaartjes zijn al binnen…Yess!

Trainingen

In onze trainingen ter voorbereiding om deze runs combineren we cardio met kracht en explosiviteit. Cardio voor het onderdeel hardlopen, kracht voor de zwaardere obstakels waarbij je spierballen en/of sterke benen nodig hebt, explosiviteit voor de korte tijd en energie die je in zo’n obstakel stopt. Wij sporten eigenlijk met minimale middelen. Wij maken geen gebruik van dure sport-abonnementen en apparaten, wij sporten gewoon thuis. Wat we wel gebruiken zijn bijvoorbeeld o.a. Kettlebells, een medicine ball, een gewichtsvest, een speedladder, een springtouw en een trapkussen. Met deze attributen kun je de intensiteit verhogen. Verder gebruiken we vooral ons eigen lichaam of elkaar lichaam in ‘couple-workouts’. Wat ook een goed hulpmiddel is zijn bepaalde apps zoals RunKeeper, Spotify en Boxing Round Interval Timer.

Voeding

Nu komt er bij zulke sportprestaties ook goede voeding om de hoek kijken. Doordat wij steeds meer gingen sporten werd goede voeding erg belangrijk. Toen ik me hierin ging verdiepen kwam ik in aanraking met veganisme. En zoals je al misschien in mijn vorige blog hebt gelezen zijn wij in juli overgestapt naar plantaardige voeding mede voor onze gezondheid. Wij willen ons lichaam optimaal voeden, zodat we het beste uit onszelf kunnen halen. Aankomend jaar wordt het eerste jaar dat we alle runs volledig op veganistische voeding zullen lopen. Ik ben erg benieuwd of wij hier een verschil in gaan merken met de jaren hiervoor, toen we nog omni’s waren. Ik kijk uit naar dit proces en ben benieuwd hoe we gaan presteren.

Meer weten over onze trainingen en onze voeding? Op onze Facebook-pagina VeganDodo kun je ons volgen!

You may also like

Laat een berichtje achter