Op stap in eigen land: Groningen

eropuit in eigen land: Groningen zoveel leuke dingen te doen

Op stap in eigen land: Groningen: Groningen is alweer ruim 15 jaar mijn thuis. Het is de plek waar ik mij happy voel. Hier ga ik uit eten met mijn vrienden, ga ik alleen, met vriendinnen of met mijn kids lekker shoppen. Hier woon ik samen met mijn 3 kinderen, hond en twee poezen. Ben ik dan bevooroordeeld over Groningen? Nee, zeker niet. Hier zijn gewoon heel veel leuke hotspots, kun je heerlijk shoppen en is de natuur binnen handbereik.

Op stap in eigen land Groningen: Shoppen

Groningen heeft een grote winkelstraat, waar vele leuke winkelstraatjes aan vast zitten of eromheen. Wat Groningen zo leuk maakt is de diversiteit aan authentieke winkeltjes, restaurantjes en koffiebarretjes. De Folkingestraat en de Zwanenstraat zijn hierbij mijn favoriete winkelstraten. In Oude Kijk in het Jatstraat vind je vele lekkere restaurantjes of plekken waar je goed kunt zitten voor een lekker kopje thee. In Groningen kun je ook heel goed Vintage shoppen.

Enkele leuke Vintage shops:

  • Onder de Linde ( Steenstilstaat 15)
  • Stardust (Carolieweg 13)
  • Tim – Tom (Nieuwe Ebbingestraat 19 )
  • Viva! Vintage (Steentilstraat 25 )
  • Find (Damsterdiep 42)
  • Kroy Vintage Classic Wear (Oude Kijk in ’t Jatstraat 35 )

Skins cosmetics

Hier kun je terecht voor verschillende vegan beauty producten.

Op stap in eigen land Groningen: Groningen op een andere manier ontdekken … De Martinitoren

Groningen vegan hotspots

De Martinitoren is een echte aanrader. Het is een hele trippel naar boven, maar echt de moeite waard. En misschien mag je net als ik de klok wel even luiden. Wees wel gewaarschuwd … Ik heb 2 dagen spierpijn gehad. De Martinitoren is maar liefst 97 meter en is hiermee het hoogste gebouw van de stad. Het is echt de moeite om de d’Olle Grieze (zoals hij in Groningen ook wel genoemd wordt) te beklimmen. Oh ja had ik al gezegd dat het bijna 300 traptreden zijn?! En nee er is geen lift, een goede work-out dus. Het is niet bijna 300 treden stug door lopen om de zoveel treden wordt je rijkelijk beloond voor je inzet. Zo kun je onderweg al genieten van het mooie uitzicht of halverwege binnen kijken en je kunt op 39 meter hoogte naar buiten een een rondje om de toren lopen om te genieten van het uitzicht.

Forum Groningen

Het Forum is een mooi cultureel stukje van Groningen. Je kunt er gratis naar binnen en boven (veel roltrappen omhoog) genieten op het dakterras van het uitzicht over Groningen. Voor de andere dingen betaal je wel entree. Het Forum zit midden in het centrum van Groningen. Er zijn meerdere verdiepingen. In het Forum zit de stadsbibliotheek over de verdiepingen verdeeld. Er is ook een bioscoop aanwezig, met 5 filmzalen. Er zijn steeds verschillende expo’s, er is daar een hele expositieruimte. Het Forum heeft het hoogste dakterras van Groningen met fenomenaal uitzicht. Er zijn verschillende horeca gelegenheden, wat ik gezien heb zijn er alleen beneden vegan opties. Onder het dakterras, sowieso niet.

De parel van Groningen De Hoornse plas

Dit is een mooi stukje natuur aan de rand van de stad. Je kunt er lopen en heerlijk zwemmen. Je waant je in hele andere wereld als je daar lekker in het gras of op het zandstrandje zit. Er is een speeltuin bij het water en een deel in het water. Er zit daar ook een paviljoen Kaap Hoorn, iedereen vind het daar fantastisch. Zelf heb ik er iets minder mee, vind het sfeerloos ;-). Er zijn wel verschillende vegan opties.

Op stap in eigen land: Groningen

Er valt in Groningen zoveel te ontdekken, te doen, te zien en lekker je kunt er veel en lekker vegan eten. Of je nu een dagje naar onze mooie stad komt of een heel weekend. Je gaat je hier zeker niet vervelen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Meer leuke tips in en om Groningen: Reitdiep Groningen Blog

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.