Overnachten in een boomhut, hoe is dat?

boomhut lekker slapen

Overnachten in een boomhut in een boomhut, hoe is dat nu eigenlijk? Er zijn veel bijzondere manieren om te overnachten, zeker op de camping waar wij in de boomhut geslapen hebben. Je kon hier onder andere overnachten in een tram, trein, helikopter, vliegtuig en zoals wij in de boomhut.

Boomhut

De kinderen leek het super om eens te overnachten in een boomhut. We zochten op internet en dan kom je heel veel verschillende soorten en maten tegen. Een boomhut is eigenlijk gewoon een huisje in de bomen.

Slapen in een boomhut

Het slapen in de boomhut is wel een hele bijzondere ervaring. De boomhut wiebelt namelijk de hele tijd heen en weer. En soms als het wat harder waait zelfs wat harder. Het voelde niet of de boel in elkaar zou storten ofzo maar echt super fijn vond ik het ook niet. Zeker de hardere leken wel op een aardbeving (zoals ik die thuis wel eens heb).

Het wiebelen hoort, omdat de boomhut zo stabiel blijft.

Milan voelde zich zelfs voor het slapen gaan erg duizelig daardoor of hij dacht dat hij duizelig was, maar we bewogen echt heen en weer.

Het was wel een ervaring op zich en toen we door hadden oké dit hoort erbij, was het ook goed.

De boomhut zelf

De boomhut was niet mega groot, maar voor de tijd dat wij daar waren was dat helemaal prima. Er was een bankje, een eethoek waar we allemaal konden zitten. Een kleine tv, een keukentje (met een koffiezet apparaat, waterkoker en pannen) en beneden een kleien slaapkamer met een tweepersoonsbed. Boven was het erg klein (laag) en eigenlijk super onhandig om in het bed te slapen. Als je, je zou omdraaien zo je meteen met je hoofd tegen een balk stoten. Ook de trap vond ik niet zo kindvriendelijk. De matrassen heb ik op de grond gelegd en daar zijn we op gaan slapen. De matrassen lagen echt super goed. De dekens voelde ook erg fijn, echt als een deken om je heen.

Toilet niet in de boomhut

Dit vond ik wel echt een dingetje. Het toilet en de douche waren buiten in een apart hokje. Ik moet ’s nachts altijd plassen … Zo ook nu en dit voelde echt niet goed, om de voordeur op te doen en een paar meter (echt maar 3 ofzo) verder in het hokje te plassen, alles op te hebben staan. Ja ik kon het ook op slot draaien en 2 min later weer open …. Ook dat ik dan of eerst weer een broek aantrekken, of in mijn shirt en onderbroek de kou trotseren. Ik was blij dat het weer ochtend was en iedereen gewoon weer wakker was.

De camping

De camping ligt super centraal in het dorp, je loopt zo het centrum in, war je een aantal leuke winkels en verschillende eetgelegenheden kunt vinden.

De camping is een beleving op zich. Vooraan staat het woonhuis en de receptie in Oostenrijkse stijl. Wij liepen via de tram, langs de helikopter, langs de trein en het vliegtuig naar onze boomhut. Met een vaste trap kun je de boom in klimmen. Daar zitten drie boomhutten bij elkaar. Iedereen heeft zijn eigen toilet en douche hokje.

Er zijn verschillende dierenweides. Er is een leuke speeltuin voor de jongere kinderen. En een algemeen douche en toilet ho, die er schoon en netjes uitzien.

De eigenaren zijn ook erg leuk en vriendelijk. Naar deze camping ga je vooral voor de slaapbeleving. Wat ik zo leuk vind, is dat de eigenaar (een van de twee) alles zelf bedenkt en samen met een team zelf maakt. Ze zijn nu met een straaljager bezig. Deze komt in het huisje te staan en wat wij gezien hebben ziet di er super de luxe uit. Wil jij een keer een unieke slaap beleving? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Op welke manier je ook zou willen overnachten, hier kan het

Dit is ook leuk om te lezen: