Plenty Food Nederland, een stichting met idealen!

plenty food Nederland helpt mensen

Eerlijke voedselverdeling, minder voedsel- en waterverspilling, natuurbehoud en diervriendelijkheid: dat zijn de sleutelwoorden van Plenty Food Nederland.

Mensen die lijden aan honger

Wereldwijd zijn er meer dan 700 miljoen mensen die lijden aan honger en ondervoeding. Dit staat in schril contrast met de toenemende vleesconsumptie van de Westerse wereld. Voor elke kilo vlees wordt gemiddeld 7 kilo plantaardig voedsel (waaronder graan, maïs en soja) gebruikt. Dit is dus eten dat ook direct door de mens gegeten had kunnen worden.

De aarde brengt genoeg voedsel voort om elke wereldburger iedere dag van volwaardige voeding te voorzien. Aanzien zoet water schaars is in grote delen van de wereld is het beter om in te zetten op plantaardige eiwitten. Zo leveren granen en peulvruchten meer eiwit per liter water dan dierlijke producten.

Plenty Food Nederland

Plenty Food Nederland beperkt zich niet tot voorlichting. De stichting werkt samen met partnerorganisaties en ondersteunt in verschillende ontwikkelingslanden voedselprojecten zoals het aanplanten van fruitbomen in Kenia en Haïti, een voedselbos in West Papoea en een moestuin bij een school voor weeskinderen in Oeganda en India. Ze ziet alleen maar voordelen in plantaardige voeding en ondersteunt daarom nooit voedselprojecten met dieren zodat er uiteindelijk meer monden gevoed kunnen worden

Vrijwilligers

De organisatie draait geheel op vrijwilligers. Hierdoor gaat vrijwel al het geld dat ingezameld wordt naar het uiteindelijke doel: de mensen die het nodig hebben. Om dit te kunnen bereiken werken we nauw samen met organisaties ter plaatse. Deze hebben het lokale netwerk en de specifieke kennis die nodig zijn om de projecten tot een succes te maken.


Plenty Food Nederland kan niet zonder uw hulp. U kunt helpen door een gift of door donateur te worden. Ga naar de website van plenty food voor meer informatie en om je aan te melden!

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *