Spaanse paella vegan, zo maak je het

Spaanse paella vegan

Breng het zonnetje en vakantie gevoel in je keuken met het meest bekende en typisch Spaanse gerecht: paella!

Paella, ’n ontzettend lekker Spaans gerecht van rijst, groenten en kruiden. Traditioneel wordt het meestal gemaakt met vis. Maar deze Spaanse paella is vegan.

Vegan Today de maaltijdbox

We mogen iedere donderdag een recept delen van Vegan Today … De vegan maaltijdbox. Iedere week is er een nieuwe box met 3 heerlijke recepten. Je kunt ervoor kiezen om iedere week los een box te kiezen of liever een abonnement. Er kan gekozen worden voor twee verschillende boxen namelijk voor 1-2 personen of voor 3-4 personen personen. Een vegan maaltijdbox is echt ideaal. Je krijgt de box met alle ingrediënten in de box thuis gestuurd. En de recepten worden bijgeleverd zodat jij stap voor stap het recept op tafel kunt toveren.

‘vis-achtige’ smaak aan de Spaanse paella vegan

Deze Spaanse paella heeft niet meteen die ‘vis-achtige’ smaak. Wil je toch een deze Spaanse paella vegan een vis smaak je geven, dan kun je er zeewier zoals nori bladen door heen doen. Er zijn tegenwoordig ook heel veel andere soorten visvervangers te koop. Zo krijg je niet alleen de ‘vis-achtige’ smaak, maar ook de structuur.

Spaanse paella vegan
Afdrukken

Spaanse paella vegan

Gang diner
Keuken spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 180 gram witte rijst
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 laurierbladeren
  • 1 medium ui
  • 2 tenen knoflook
  • 80 gram tempeh
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ citroen
  • 4 eetlepels zwarte olijven
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 1 bouillonblokje
  • 4 takjes verse peterselie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 500 ml water
  • zout en peper naar smaak
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Spoel de rijst, laat uitlekken en zet opzij.
  • Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes, de groene en rode paprika in grote vierkante stukken een de sperziebonen in hapklare stukjes.
  • Doe 2 el olie in een paella , als je dit niet hebt gebruik een wok of diepe hapjespan. Fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de goed uitgelekte rijst (anders spettert het) en de sperziebonen toe in de  pan, bak dit 1 minuut en roer goed door.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe hierna de kurkuma, gerookte paprika en het laurierblad erdoor en blijf regelmatig roeren.
  • Bak tijdens het koken van de rijst in een andere pan de tempeh en paprika op hoog vuur lekker bruin. Voeg hieraan de sojasaus toe. Voeg dit toe aan de gare rijst.
  • Verwijder het laurierblad en gooi het weg. Doe als laatste de olijven en kappertjes erdoor. 
  • Hak de peterselie fijn. Serveer met de peterselie en een kwart citroen per persoon (om zelf naar smaak eroverheen uit te knijpen)

Spaanse paella vegan – stap voor stap recept

  1. Spoel de rijst, laat uitlekken en zet opzij.
  2. Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes, de groene en rode paprika in grote vierkante stukken een de sperziebonen in hapklare stukjes.
  3. Doe 2 el olie in een paella , als je dit niet hebt gebruik een wok of diepe hapjespan. Fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg de goed uitgelekte rijst (anders spettert het) en de sperziebonen toe in de  pan, bak dit 1 minuut en roer goed door.
  5. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe hierna de kurkuma, gerookte paprika en het laurierblad erdoor en blijf regelmatig roeren.
  6. Bak tijdens het koken van de rijst in een andere pan de tempeh en paprika op hoog vuur lekker bruin. Voeg hieraan de sojasaus toe. Voeg dit toe aan de gare rijst.
  7. Verwijder het laurierblad en gooi het weg. Doe als laatste de olijven en kappertjes erdoor. 
  8. Hak de peterselie fijn. Serveer met de peterselie en een kwart citroen per persoon (om zelf naar smaak eroverheen uit te knijpen)
  1. VOEDINGSWAARDEN: Per portie voor 1 persoon:
  2. Energie: kcal 640, Eiwit 41, Koolhydraten 131, Suiker 1, Vet 8, Verzadigd vet 1,  Natrium 558

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

3 thoughts on “Spaanse paella vegan, zo maak je het

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating