Vegan in Groningen

vegan eten in Groningen

Vegan Groningen: Als veganist kun je goed vertoeven in Groningen. er zijn veel restaurants waar je lekker vegan kunt eten. De Jumbo met ruim 10 meter schap aan vegan producten. Winkels waar je duurzame en vagen producten kunt kopen, beautysalons waar je vegan behandelingen kunt ondergaan en natuurlijk een super leuk en gezellig centrum.

Winkelen

In het centrum van Groningen kun je erg leuk winkelen. Er zijn veel leuke winkels waar je lekker kunt snuffelen. Er is van alles te doen. hier lees je daar alles over: Op stap in eigen land: Groningen

Vegan restaurants in Groningen

In Groningen zijn heel veel restaurants en bij best veel kun je goed veganistisch eten. Zelf merk ik dat ik een paar favorieten heb waar ik steeds weer terug kom. Tijd om eens nieuwe hotspots te gaan ontdekken dus. Inmiddels al een paar leuke nieuwe (voor mij) bezocht.

Lust

Lust zit al een hele poos in Groningen en tot een paar weken geleden nog nooit geweest. En dat is echt zonde, want ze hebben echt lekkere dingen op de kaart staan. Ze zijn helemaal vegan. Wij hadden de bitterbalburger en zoete aardappelfriet. Hier ga ik zeker vaker heen! Maar kies dan wel weer een andere burger.

MR.VeganFoodbar

Deze zit nog niet zolang in Groningen. Je kunt er gezellig zitten of het eten meenemen en zelfs laten bezorgen.

Ze hebben van alles verschillende soorten soep, bowls, curry’s burgers, snacks, brownie enzovoort. Zelf heb ik een curry gehad en vond het wat waterig. Mijn gezelschap had een burger en zij vonden de burger beide erg lekker. Ik ga zeker ook nog eens een burger hier proberen.

De Herbivoor

Deze is volledig vegan. Daarom zet ik deze bovenaan. De kaart vind ik zelf namelijk wat minder uitdagend. Het eten is er wel altijd lekker en goed. En goed nieuws, ze gaan verhuizen naar een groter pand. Hier kun je alles lezen over de Herbivoor in Groningen. Vegan restaurant de Herbivoor

herbivoor vegan eten in Groningen

Grieks Taverna Doris

Deze behoort zeker tot mijn favorieten! Hier heb ik echt al vaak gegeten, ze hebben een hele vega kaart, met heel veel vegan opties. Bijna alles is vegan op 2 of 3 gerechte na, deze kunnen wel vegan, maar dan gaat het vegetarisch eraf en er komt dan geen smaakmaker voor in de plaats. Zelf doe ik dit niet meer. Dit heb ik een keer gedaan en zonder de kaas was het erg smaakloos. Terwijl de vegan gerechten daar zo lekker zijn. Mijn favoriet de vegan Moussaka!

Grieks vegan eten in Groningen

Vegan hotspot Taverna Doris

Palermo

Deze behoort ook zeker tot mijn favorieten! Hier hebben ze ook een vegan kaart met verschillende pizza’s, lasagne, vegan kapsalon, lekkere desserts en nog veel meer. Ze hebben in de corona periode alles verbouwd en opgekapt, ik ben er nog niet weer geweest. Ze zitten in Helpman (een wijk in Groningen. Net buiten het centrum.

vegan Groningen palermo

Pizzeria Palermo de vegan place to be!

De kult

Dit is ook zeker een van mijn favorieten (en niet allen van mij, ook van Georgina Verbaan). De kaart is niet volledig vega(n) Maar het meeste wel. De kaart wisselt regelmatig. De sfeer vind ik daar ook erg leuk en gezellig. Je zit in een kelder, maar er zit op de een of andere manier zoveel sfeer in.

vegan Groningen de Kult

Vegan eten bij Café en Bistro Kult in Groningen

Fatoush

Bij Fatoush kun je genieten van de Libanese keuken. Er staan een aantal vegan gerechten op de kaart en ze kunnen ook gerechten aanpassen en kruiden zodat het lekker is. De eerste keer dat ik hier gegeten heb, was het eten super lekker, maar wat ik mij daar vooral van herinner is dat ik het super koud had. Echt koud! En ik was niet de enige er waren daar veel klachten over geweest. Een deel van het restaurant was nog niet goed geïsoleerd.. Nu wel. Ik ben er jaren niet meer geweest. En laatst dacht ik tijd om mijn restaurants wat uit te breiden in Groningen. We hebben heerlijk gegeten. De sfeer in het restaurant is ook goed, gezellig en rustig. Zeker een aanrader om heen te gaan

Fatoush kun je hier vinden:

  • Damsterdiep 15,
  • 9711 SG Groningen
  • 50 553 3993

De Groene Stoel

Hier ben ik ook en paar keer geweest en is een leuk gezellig en knus restaurant. Ze hebben geen heel uitgebreide kaart. Er staan wel een aantal vegan keuzes op. Vooral het knusse spreekt mij hier erg aan. Het ruikt altijd lekker naar eten als je er binnenkomt.

Hier kun je de groene stoel vinden:

  • Gedempte Zuiderdiep 26
  • 9711 HH Groningen
  • De groene stoel website

Vegan Groningen: BlaBla

Zelf ben ik een paar keer bij BlaBla geweest, het is een vega(n) restaurant. Er staan een paar rijen op de menukaart en als die gerechten zijn 1 menu. Per rij is dus een menu. Het eten is goed, wel veel gefrituurd.

restaurant Bla bla Groningen - vegan restaurant

Vega restaurant Bla Bla

Achterwerk vegan Groningen

Een keertje heb ik hier gegeten tijdens een vegan event. Er was een boek presentatie van Lisa Steltenpool. Het eten zag er echt mooi gepresenteerd en smaakte goed. De stijl van het eten en de uitstraling van het restaurant passen niet echt bij elkaar. Het pand is een beetje alternatief en het eten ziet er uit om door een ringetje te halen. Wat mij bijgebleven is, dat het eten heel erg lekker was, de prijs best pittig en dat ik daarna nog naar de snacbar ben gewest met een groepje omdat we nog enorme trek hadden en dan ben ik echt geen grote eter.

vegan eten in Groningen bij achterwerk

Vegan restaurant Achterwerk

Noorderplantsoen

Vlakbij het centrum hebben hebben we het Noorderplantsoen, hier kun je lekker lopen en chillen. Hier vind je ook twee leuke vegan lunchrooms, namelijk Mahalo en Zondag. Mahalo is helemaal veganistisch en bij Zondag hebben ze meerder vegan opties, vooral frituur.

Curry’s

In Groningen hebben we meerdere Indiaanse restaurants, waar je lekkere curry’s kunt eten of laten bezorgen.

  • Indian Summer (hier nog nooit gegeten, wel paar keer laten bezorgen) Echt heel erg lekker!
  • De Kleine Moghul (een keertje gegeten, erg lekker maar heel pittig ook als er 1 peper bijstaat en ik ben echt wel wat gewend).
  • Mr.VeganFood komt verder in dit artikel nog aan de orde.
  • Met andere geen ervaring

Feelgood

Hier kun je ook heerlijk lunchen, ze hebben verschillende vegan gerechten op de kaart staan. Het is een klein, knus gezellige hotspot. Hier meerdere keren gegeten, ga er ook wel eens alleen lunchen.

Mexicaans restaurant Four Rose’s

Bij Four Rose’s zijn verschillende lekkere vegan opties. Het was vroeger echt mijn favoriete restaurant. Ik vind het daar nog steeds lekker. En nu ik weet dat ze daar vegan hebben, en dat het goed smaakt ga ik er zeker weer vaker komen.

Concerthuis

Hier heb ik echt twee keer super lekker gegeten. Allemaal lekkere dingen op de kaart, leuke tent. De laatste twee keer ben ik zonder er te eten weer weggegaan. Bediening mwah en de kaart … er stond niets lekkers meer op. Echt super jammer want het was echt heel erg lekker.

Meer vegan Groningen:

Er zijn zeker meer restaurants waar je vegan kunt eten, maar daar heb ik zelf niet gegeten en vind het dan lastig om ze wel of niet aan te bevelen.