Ga terug
De lekkerste vegan bramenjam maak je gewoon zelf
Afdrukken

Bramenjam

Jam is niet alleen lekker op brood ... Je kunt het ook als vulling is gebakjes gebruiken, voor een slagroomtaart of ...
Gang Ontbijt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 500 gram bramen
  • 1 appel
  • ½ citroen
  • ½ vanillestokje
  • 300 gram suiker

Instructies

  • Rits de bramen van de steeltjes en was ze, was de appel en snijd ze in stukjes. was de citroen en snijd hem in partjes. Verwijder zoveel mogelijk van de schil. snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.Doe het fruit en vanille in een pan met dikke bodem en voeg water toe tot alles net onderstaat. Kook het bramenmengsel 5 min. met de deksel op de pan.
  • Zeef de bramensaus, voeg suiker toe en kook zonder deksel in tot jam dikte.
  • Vul de schone pot tot de rand met de hete jam, sluit direct af en laat de pot vacuüm trekken door de jampot om te keren, 5 min. te laten staan en daarna weer rechtop te zetten.