Ga terug
–+ servings
vegan pastasalade lekker voor bij de barbecue
Afdrukken

Vegan pasta salade

Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gram pasta
  • 1 ui
  • 150 gram tomaten
  • halve pot zongedroogde tomaten
  • 150 gram olijven
  • 2 handjes rucola
  • Voor de garnering (en is ook lekker) verse peterselie
  • Voor de dressing
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 flinke eetlepel mosterd
  • 50 ml olie (bv olijfolie)
  • 2 eetlepels mayonaise

Instructies

  • Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing
  • Laat de pasta afkoelen. Je kunt de pasta zelfs al een paar dagen eerder koken en bewaren in koelkast.
  • Snijd de groenten in stukjes en meng het door de pasta salade
  • Maak de dressing vlak voor gebruik. Doe eerst de appelazijn in een kom, dan de mosterd, olie en mayonaise roer alles goed door elkaar. De de dressing vlak voor opdienen eroverheen.
  • Verdeel de peterselie over de salade.