Ga terug
+ servings
Zoete aardappelsoep een super lekker vegan recept.
Afdrukken

Zoete aardappelsoep

Er is niets zo lekkere als een verwarmende soep, na een lekkere herfst wandeling. Of na het spelen in de sneeuw of gewoon zomaar. Deze soep is niet alleen erg lekker en makkelijk om te maken. Nee, deze soep is ook nog eens super voedzaam.
Gang Soep
Voorbereidingstijd 10 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 wortels in stukjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 liter groentebouillon
  • crème fraîche

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook, zet een grote pan op het vuur en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Schil de zoete aardappel en de wortels en snijd deze in stukken. Voeg ze toe aan de ui en knoflook en bak ze even mee.
  • Voeg de tijm toe en roer alles nog even goed door elkaar.
  • Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 10 a 15 minuten koken tot de zoete aardappels gaar zijn.
  • Pureer de soep glad.
  • Garneer optioneel met peterselie, bosui of croutons en vergeet zeker de crème fraîche niet.
  • Eet smakelijk!