vierkant bakblik (andere vorm kan ook, krijgen je snickers andere vorm) 30x30
bakpapier
Ingrediënten
50gram havermeel
240gram kikkererwten, gekookt
120gram Medjoul dadels ontpit
1eetlepelahornsiroop
1theelepelamandelpasta
0,5theelepelvanillepoeder
snufjezeezout
15geroosterde amandelen fijngehakt
100grampure chocolade
Instructies
Doe het havermeel samen met de kikkererwten, 60 gram dadels, de ahornsiroop, amandelpasta, vanillepoeder en het zout in de keukenmachine. Maal totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een samenhangend deeg hebt.
Leg bakpapier op de bodem. Doe het deeg in het bakblik en vorm een plak van ongeveer 20 x20 centimeter en 1 centimeter dik.
mix de rest van de dadels met 2 eetlepels water in de keukenmachine tot een gladde pasta.
Meng de fijngehakte amandelen door de amandelpasta en bestrijk dit over de koekjesbodem. Zet vervolgens minimaal 1 uur in de vriezer.
Verwarm de chocolade au bain-marie. Haal de koek uit de vriezer en verdeel de chocoladesaus over de koek. Zet weer terug in de koelkast of vriezer voor ongeveer 20 minuten. In ieder geval tot de chocolade weer hard is.