Ga terug
+ servings
aardpeersoep een heerlijk recept.
Afdrukken

Aardpeersoep

Prachtige soep van een vergeten groente
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord aardpeer, soep, vergeten groenten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 porties
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 kilo aardperen
  • 1 kleine prei
  • 3 tenen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel tijm
  • 0.5 theelepel rozemarijn
  • 0,25 theelepel oregano
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • eventueel zout en peper

Garnering

  • wat Parmezaanse kaas

Instructies

  • Schil de aardperen en snijd ze in grove blokjes. Was de prei en snijd deze in dunne halve ringen. Haal de velletjes van de knoflook en snijdt te fijn.
  • Fruit de prei zachtjes, 3 tot 5 minuten, in de olie. De knoflook mag er bij laat 1 minuut mee bakken. Doe de aardperen en alle kruiden erbij en bak even mee. Giet dan de bouillon erover. 
  • Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Als je hem iets te dik vind, kun je eventueel nog wat water of bouillon toevoegen. Als de soep helemaal glad is voeg je (tijdens het pureren!!) de boter toe. Blijf mixen tot de boter is opgelost. Vervolgens mag de edelgistvlokken er ook bij, pureer nog even mee.
  • Je hebt nu een zijdezachte aardperensoep, klaar om te serveren!
    Veel liefs van mij!