300gramverse shiitakessteeltjes in stukjes en hoedjes in luciferreepjes
1snufchinees vijfkruidenpoeder
2eetlepeltamari of zoutarme lichte sojasaus
1/2komkommerin luciferreepjes
1grote wortelin luciferreepjes
100gramradijsjesin luciferreepjes
2grotebosuischoongemaakt en in luciferreepjes
2 eetlepelsesamzaadjesvoor garnering
voor de Bang Bang dressing
2eetlepelkoolzaadolie
2,5centimeterverse gemberfijn geraspt
1rode chilipeppertjezaadjes verwijderd en fijngehakt
1eetlepelgeroosterde sesamolie
1eetlepeltahini
1theelepelpindakaasmet stukjes
1eetlepeltamari of zoutarme lichte sojasaus
2eetlepelchinkiangzwarte rijstazijn
Instructies
Laat de glasnoedels 10 minuten in het water weken en daarna uitlekken
Verhit intussen een wok op hoog vuur tot het begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de shitakes en het vijfkruidenpoeder toe en hussel alles 2 seconden door elkaar Giet de tamari of lichte sojasaus erover en roerbak nog 1 minuut. Haal de wok van het vuur.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje, schroef het deksel erop en schud goed Zet opzij.
Voor het serveren schep de noedels op vier borden en verdeel de komkommer, wortel, radijsjes en bosui erover Voeg de shiitakes toe en schenk de dressing erover Garneer het geheel met de zwarte sesamzaadjes en serveer meteen, Schep alles door elkaar om er optimaal van te genieten.