Ga terug
Afdrukken

Komijnkaaz

Vegan komijnekaas
Gang Bijgerecht, Breakfast, lunch
Bereidingstijd 30 minuten
Auteur Jubinka

Equipment

  • keukenmachine
  • steelpan
  • vorm of bakje van ongeveer 10 bij 10 cm

Ingrediƫnten

  • 75 gram rijst gekookte (ik gebruikte basmati)
  • 8 gram edelgistvlokken
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel miso
  • 1 theelepel miso
  • snuf kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 400 milliliter sojamelk
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eetlepel agar agar
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1/8 theelepel mosterdzaad

Instructies

  • Meng de rijst met de edelgistvlokken, limoensap, knoflookpoeder, miso, kurkuma, zout en een beetje melk in een keukenmachine. (Of gebruik een staafmixer) Mix tot een gladde massa.
  • Verwarm de melk met olie in de steelpan. voeg al roerend met een garde de agar agar toe. Breng het mengsel aan de kook, laat 2 minuten koken, wel blijven roeren.
  • De pan mag van het vuur. Voeg het melkmengsel toe aan het rijstmengsel terwijl machine draait. Tot het goed gemengd is.
  • Vet de kaasvorm in. Giet het mengsel in de vorm en roer tot slot het komijnzaad en mosterdzaad goed door. Laat afkoelen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.