Verwarm de oven voor op 18 graden
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan 2 minuten.
Voeg het vegan gehakt en de tomatenpuree toe.
Voeg ook de kaneel en oregano toe en roer alles goed door. Laat twee minuten koken.
Doe dan de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus ca. 10 minuten sudderen.
Gril de schijfjes aubergine op de gril of in de grillpan. Heb je die niet, dan kan het ook in de koekenpan.
Vet de ovenschotel in met boter. Leg de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Leg hier overheen een deel van de gebakken aubergine. Doe daaroverheen de saus met het gehaktmengsel. Leg dan weer een laagje aardappelschijfjes erover, daarover heen weer de aubergine schijfjes en dan weer de saus erover. En tot slot doe je de vegan bechamelsaus er over.
Bak de vegan moussaka 30 minuten in de oven.