Ga terug
+ servings
Afdrukken

Tofu-saté met pindasaus

Sateetje
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, lunch
Keuken fusion
Trefwoord tofu
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Equipment

  • oven of air fryer

Ingrediënten

  • 250 gram tofu uitgeperst
  • 2 eetlepel sojasaus of naar smaak
  • 1/8 theelepel uienpoeder of naar smaak
  • 1/8 theelepel knoflookpoeder of naar smaak

Pindasaus

  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • water om te verdunnen

Instructies

  • Pers de tofu zolang tot je tevreden bent. Snij in blokjes.
  • Marineer in sojasaus, de  knoflookpoeder en uienpoeder mogen er ook gelijk over.
  • Na 10 /20 minuten mag de tofu in de oven of airfryer. Verwarm deze voor op 200 graden. 
  • De pindakaas in een kommetje, sambal erbij en water, goed roeren. Het lijkt misschien dat het niet samenkomt, gewoon door blijven roeren. Zoek naar de substantie die jij lekker vindt.
  • Uit de airfryer mogen ze na 15 minuten verlost worden. Als je kleine blokjes hebt eerder en groter langer. in de oven zal het ongeveer 20 minuten zijn.
  • Rijg ze op een prikker en dan de pindasaus erover. Deze zou je eventueel nog kunnen verwarmen. 
    Eet smakelijk