Ga terug
+ servings
Pastinaak-vanille soep een heerlijke vegan soep.
Afdrukken

Pastinaak-vanille soep

voor de soepliefhebber
Gang Bijgerecht, Dessert, lunch, Main Course
Trefwoord pastinaak, vanille
Voorbereidingstijd 4 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 8 pastinaken geschild en in stukjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 400 milliliter groentebouillon 
  • 500 milliliter amandelmelk ongezoet
  • 1 vanillestokje
  • 3 eetlepel limoensap
  • zeezout en peper naar smaak

garnering

  • 60 gram pecannoten
  • 50 gram rozijnen
  • 4 takjes verse tijm

Instructies

  • Verhit olie in pan over matig vuur. Bak sjalot en knoflook glazig. Voeg pastinaak en tijm toe.
  • Smoor de pastinaak 5 minuten met de deksel op de pan op laag vuur. Roer regelmatig. 
  • Doe de bouillon en melk erdoor. Haal de merg uit het vanillestokje en voeg dat toe, het stokje mag er ook bij. Breng de soep aan de kook. Laat 12 minuten koken tot de pastinaken zacht zijn. Verwijder vanillestokje en de tijm. 
  • Doe de soep vervolgens in een blender of gebruik een staafmixer om het geheel helemaal glad te maken.
  • Serveer met gehakte pecannoten en rozijnen. Leg er nog een takje tijm over. Breng op smaak met peper en zout en de limoensap. 
    Eet smakelijk!