Ga terug
+ servings
domoda een heerlijk recept uit Gambia
Afdrukken

Domoda (gerecht uit Gambia)

Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Gambiaans
Trefwoord kruidig, pindasaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 300 gram witte rijst
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 3 cm gember geschild en geraspt
  • 1 jalapeño fijngesneden
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 4 tomaten in blokjes
  • 650 milliliter groentebouillon 
  • 6 eetlepel 100 % pindakaas met stukjes
  • 400 gram fles-pompoen in blokjes
  • 300 gram boerenkool fijngesneden
  • 360 gram witte bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 1 limoen sap
  • koriander om te garneren
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit zonnebloemolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en fruit de uien 5-6 minuten totdat deze glazig beginnen te worden. Voeg de knoflook, gemberwortel en de jalapeño toe en bak die nog 1-2 minuten mee tot de knoflook begint te geuren. 
  • Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 4-5 minuten tot de olie van de puree begint te scheiden. Voeg het komijnpoeder, koriander- poeder, kaneelpoeder en de kruidnagel toe en roer goed door. Voeg ook de tomaten, groente- bouillon en de pindakaas toe en breng het geheel aan de kook. 
  • Voeg de flespompoen blokjes toe, verlaag de temperatuur en laat 45 minuten sudderen met de deksel op de pan terwijl je af en toe roert. Voeg in de laatste 10 minuten van de kooktijd de boerenkool en de witte bonen toe. Proef en breng op smaak met limoensap en zout en peper. 
  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet opzij. 
  • Verdeel de rijst en de domoda over de borden en garneer met koriander.
    Eet smakelijk!