Ga terug
+ servings
boerenkoolsalade
Afdrukken

Boerenkool- salade

friss, gezonde salade
Gang Bijgerecht, lunch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 150 gram boerenkool rauw en fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • grof zeezout
  • 50 gram rozijnen
  • 60 gram nootjes gehakt
  • 1 peer in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas uit de winkel of zelfgemaakt

Instructies

  • Doe de boerenkool in een kom en giet een eetlepel olijfolie erover en wat zeezout. Masseer de boerenkool tot hij donkerder wordt en zachter. 
  • Doe de rozijnen, nootjes en peer erbij en mix goed door de boerenkool.
  • Maak de dressing de olijfolie en balsamico mag door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 
    Net voor het eten mag de dressing erover, plus de Parmezaanse kaas. 
    Eet smakelijk!