Ga terug
+ servings
vegan pittige curry makkelijk en snel te maken.
Afdrukken

Pittige Curry met Kikkererwten

Gang Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keuken aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Equipment

  • blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 eetlepel verse gember geraspt
  • 1 ui grof gehakt
  • 1 tot 1/2 rode peper zaadlijsten verwijderd en grof gesneden
  • 2 knoflooktenen gepeld
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepel garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 3 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel zout

Curry

  • 250 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel agave stroop
  • 400 gram kikkererwten uitgelekt en afgespoeld
  • 1 pruimtomaat in grove stukjes
  • 1 mango geschild en in stukjes gesneden
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 handje cashewnoten grof gehakt
  • 1/4 citroen in tweeën gesneden
  • rijst voor erbij

Instructies

  • Gember, ui, 1 of 1/2 peper en knoflook mogen samen met de specerijen, zout en olie in de kleine keukenmachine. Neem de tijd om tot een smeuïge currypasta te malen.
  • Verwarm een wok en karamelliseer de currypasta. Dit duurt 2 tot 3 minuten. De kokosmelk toevoegen, goed doorroeren en 5 minuten laten pruttelen. Nu mag de agave stroop toe worden gevoegd, roer door.
  • Kikkererwten, mango en pruimtomaat kunnen erbij. Laat nog een paar minuten pruttelen. 
  • Maak je bordje op met rijst en de curry. Garneer met de bosuitjes, half pepertje in ringetjes, nootjes en de citroen.
    Eet smakelijk!