1 tot 1/2rode peperzaadlijsten verwijderd en grof gesneden
2knoflooktenengepeld
1eetlepelkerriepoeder
2theelepelgaram masala
1theelepelkurkuma
1theelepelgemalen koriander
3eetlepelolie
1/2theelepelzout
Curry
250milliliterkokosmelk
1theelepelagave stroop
400gramkikkererwtenuitgelekt en afgespoeld
1pruimtomaatin grove stukjes
1mangogeschild en in stukjes gesneden
2bosuitjesin ringetjes
1handjecashewnoten grof gehakt
1/4citroenin tweeën gesneden
rijstvoor erbij
Instructies
Gember, ui, 1 of 1/2 peper en knoflook mogen samen met de specerijen, zout en olie in de kleine keukenmachine. Neem de tijd om tot een smeuïge currypasta te malen.
Verwarm een wok en karamelliseer de currypasta. Dit duurt 2 tot 3 minuten. De kokosmelk toevoegen, goed doorroeren en 5 minuten laten pruttelen. Nu mag de agave stroop toe worden gevoegd, roer door.
Kikkererwten, mango en pruimtomaat kunnen erbij. Laat nog een paar minuten pruttelen.
Maak je bordje op met rijst en de curry. Garneer met de bosuitjes, half pepertje in ringetjes, nootjes en de citroen.Eet smakelijk!