Ga terug
+ servings
vegan mac and chees recept
Afdrukken

Vegan Mac & Cheese

Heerlijk gerecht, comfort food
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keuken American
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 22 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen pasta of andere pasta
  • 1 prei in halve maantjes
  • 2 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 50 gram doperwtjes

Kaassaus

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 milliliter plantaardig melk op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • zeezout en versgemalen peper naar smaak
  • 100 gram plantaardig kaas geraspt

Garnering

  • 50 gram plantaardig kaas
  • plantaardige Parmezaanse kaas geraspt (optioneel)
  • bieslook in ringetjes (optioneel)

Instructies

  • Maak de pasta klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. 
  • Ondertussen de prei en knoflook in een pan met olie, wacht tot ze zachter worden en geur afgeeft. De tomatenblokjes er nu bij, kook de groenten ongeveer 5 minuten. Bij 2 minuten resterend doperwtjes erbij.
  • Pasta afgieten, de groenten die net zijn ingekookt mogen erbij. Goed roeren en dan afdekken met deksel. Oven voorverwarmen op 200 graden. 
  • Smelt de boter op laag vuur. Mix de bloem erdoor. Voeg melk en kruiden toe. Blijf roeren, tot het dikker wordt. Peper en zout toevoegen, als laatste de vegan kaas en Parmezaanse kaas, roer tot het smelt.
  • De saus kan nu over de pasta. Roer goed en doe in een ovenschaal. De geraspte kaas voor de garnering erover verdelen. De oven in voor 15 minuten op 200 graden. 
  • Haal uit de oven. Garneer met eventueel nog wat bieslook en Parmezaanse kaas. 
    Eet smakelijk!