Maak de pasta klaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Ondertussen de prei en knoflook in een pan met olie, wacht tot ze zachter worden en geur afgeeft. De tomatenblokjes er nu bij, kook de groenten ongeveer 5 minuten. Bij 2 minuten resterend doperwtjes erbij.
Pasta afgieten, de groenten die net zijn ingekookt mogen erbij. Goed roeren en dan afdekken met deksel. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Smelt de boter op laag vuur. Mix de bloem erdoor. Voeg melk en kruiden toe. Blijf roeren, tot het dikker wordt. Peper en zout toevoegen, als laatste de vegan kaas en Parmezaanse kaas, roer tot het smelt.
De saus kan nu over de pasta. Roer goed en doe in een ovenschaal. De geraspte kaas voor de garnering erover verdelen. De oven in voor 15 minuten op 200 graden.
Haal uit de oven. Garneer met eventueel nog wat bieslook en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!