Ga terug
+ servings
Udon noodles met oesterzwam een heerlijk even recept
Afdrukken

Vegan udon noodles met oesterzwam 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese, Italiaans
Trefwoord pasta
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 rode peper gesnipperd (of peper naar keuze)
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 grote ui in blokjes
  • 1 kleine geraspte wortel (ca 50 g)
  • 1 bosje lente ui (of 1 prei)
  • 1 bakje oesterzwam in reepjes
  • taugé
  • eventueel nog wat andere groenten naar smaak zoals boontjes of peultjes maar wel groenten die een beetje stevig blijven)udon noodles of roerbakmie  (300g) (Let op dat het zonder ei is
  • 3 eetlepels sherry (of rijstwijn)
  • 3 eetlepels paddenstoelensaus (mushroomsauce toko)
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels  sesamolie, arachide of zonnebloem olie

Instructies

  • Laat de oesterzwemmen minimaal een halfuur marineren in de sesamolie, paddenstoelensaus en de knoflook.
  • Roerbakmie bakken volgens aanwijzing op de verpakking.
  • In een wok (of pan met dikke bodem) op hoog vuur ui fruiten, en gember toevoegen, even goed doorroeren.
  • Rest van de groenten (behalve de taugé) toevoegen en nogmaals even doorroeren.
  • Sherry en sojasaus toevoegen en wederom roeren.
  • zet nu het vuur laag en met deksel op de pan ca 3 minuten even laten garen.
  • Oesterzwam met marinade toevoegen, goed doorroeren en het vuur weer wat hoger zetten. Oesterzwammen ca 2 minuut mee bakken.
  • Taugé erdoor roeren tot de taugé warm is.
  • Mie afgieten en toevoegen en doorroeren