Ga terug
+ servings
Japanse Soba Noodles
Afdrukken

Japanse Soba Noodles

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien halve maantjes
  • 1 winterwortel in kleine stukjes
  • 100 gram broccoli in kleine roosjes
  • 1/2 paksoi in grove stukken
  • 125 gram taugé
  • 150 gram shiitakes in plakjes
  • 300 gram soba noodles
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • 1/2 eetlepel rijstwijn

Garnering

  • sesamzaad naar smaak
  • gebakken uitjes naar smaak

Instructies

  • Maak de noodles klaar volgens instructies op de verpakking.
  • Verhit de wok tot ie rookt. Doe olie erbij en dan ook de ui, wortel en broccoli-roosjes. Tot ze wat beginnen te kleuren. De paksoi en taugé mag erbij tot ze een derde zijn geslonken. 
  • Shiitakes mogen er nu bij. Dan de vloeibare sauzen: sesamolie, sojasaus, mirin en rijstwijn. De noodles nu toevoegen, laat mee warmen, goed doorroeren, opdienen met de gebakken uitjes en sesamzaad. 
    Eet smakelijk!