Ga terug
+ servings
Oesterzwammenburgers dit is een super lekker recept.
Afdrukken

Oesterzwammenburger

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen fijngesneden
  • 50 gram aardappel fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 'ei' ik gebruik lijnzaad
  • 2 tot 3 eetlepel havermout
  • olie
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm pan met olie, fruit ui, bosuitjes en knoflook op laag vuur ongeveer 5 minuten. Voeg tijm toe en bak kort mee.
  • Doe de helft van oesterzwammen, aardappel, ui, knoflook en Parmezaanse kaas en peterselie in blender, meng goed.
  • Mengsel in kom, ook alles wat je apart hebt gehouden erbij, voeg havermout en ‘ei’ toe, breng op smaak met peper en zout. Laat 15 minuten rusten.
  • Maak burgers en wikkel in plasticfolie, minstens een uur rusten in de koelkast. 
  • Zet oven op 200 graden. Leg de burgers op bakpapier en bak zo'n 15 minuten gaar.
    Eet smakelijk!