Ga terug
–+ servings
Quinoa met pulled oesterzwammen
Afdrukken

Quinoa met pulled oesterzwammen

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 10 blaadjes munt, plus extra ter garnering
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 400 gram oesterzwammen
  • 3 tenen knoflook
  • 4 bladeren van de maggiplant, plus extra ter garnering
  • zout

Instructies

  • Doe de quinoa in een zeef en spoel af met water.
  • Vul een ruime pan met water en kook de quinoa in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Giet de quinoa door de zeef af zodat al het water eruit is.
  • Snijd de blaadjes munt fijn en de lente-ui in dunne ringen.
  • Meng de munt en de lente-ui door de quinoa samen met de appelazijn en de koolzaadolie.
  • Breng op smaak met een klein beetje zout.
  • Scheur de oesterzwammen in dunne slierten.
  • Hak de tenen knoflook en de bladeren van de maggiplant fijn.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur. Bak de oesterzwammen in ongeveer 4 minuten op hoog vuur samen met de knoflook en de maggiplant krokant.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Serveer de quinoa met de oesterzwammen erbovenop. Garneer met een paar blaadjes munt.