Ga terug
vegan zwarte bonenburger zo maak je die.
Afdrukken

Zwarte Bonenburger

Gang Bijgerecht, lunch
Auteur Jubinka

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 60 gram pindakaas
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 50 gram aardappel geschild en in stukjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 theelepel chillivlokken 1 als je van minder pittig houdt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepel havermout
  • 1 biologische citroen rasp de schil
  • 1 theelepel zoutvlokken
  • 200 gram champignons fijnsnijden

Instructies

  • Pindakaas in keukenmachine met 100 gram van zwarte bonen, aardappel, bosuitjes, chilivlokken, knoflook, komijn, olie, citroenrasp en zoutvlokken. Pureer, er ontstaat een dikke pasta.
  • Doe de pasta in kom en doe de rest van bonen erbij. De champignons en havermout mogen erbij schep door. 
  • Maak vier burgers van het mengsel en leg op bakplaat bekleed met bakpapier. 25-30 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden. Keer ze om als de timer resterende 10 minuten laat zien.