Meng in een grote kom het aardappelzetmeel met het zout, de zwarte peper, het uienpoeder en knoflookpoeder. Voeg de tofu toe en schep alles om tot alle stukjes gelijkmatig bedekt zijn.
Giet zoveel plantaardige olie in je grootste koekenpan met antiaanbaklaag dat de bodem helemaal bedekt is. Verhit de olie op halfhoog vuur tot hij begint te walmen. Leg een laagje tofublokjes in de pan, maar zorg ervoor dat ze elkaar niet raken (anders blijven ze plakken); bak ze eventueel in porties. Bak de blokjes ongeveer 3 minuten tot ze aan een kant bruin zijn. Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant nog zo’n 3 minuten tot die ook bruin zijn. Laat elke portie tofu uitlekken op een rooster. Wil je extra knapperige tofu, bak de blokjes dan nogmaals een halve minuut aan elke kant
Maak de saus: meng in een kom de rijstsiroop met het water, de sojasaus, de azijn, het aardappelzetmeel, de gochugaru en de zwarte peper.
Verhit in een grote wok of koekenpan de olijfolie op halfhoog vuur. Voeg zodra de olie heet is de ui, knoflook, wortel en gedroogde szechuanpeper toe. Roerbak het geheel ongeveer 3 minuten tot de ui zacht begint te worden. Schenk de saus bij de groenten en roer hem er 1 minuut door tot hij begint in te dikken.
Neem de pan van het vuur en schep de gebakken blokjes tofu erdoor; laat ze niet meer meekoken, anders worden ze klef. Roer het geheel om tot alle blokjes bedekt zijn met de saus en strooi er de ringetjes bosui over.