Ga terug
soep met tofu, groenten en kokos een echte Indonesische soep
Afdrukken

calorieën 2kcal

Ingrediënten

  • 250 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 8 blaadjes 8 blaadjes djeruk purut (citroenblad)
  • 5 cm laos (galanga), geschild en in dunne plakjes
  • 4 cm sereh (citroengras), in plakjes
  • 150 gram tahu (tofu), in blokjes van 1 x 1 cm
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 200 gram tomaat, in vieren
  • 50 gram wortel, in blokjes
  • 15 gram koriander, grof gehakt
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 30 gram rode lombok (Spaanse peper), in plakjes gesneden
  • 4 theelepels paddenstoelensojasaus (mushroom soy sauce)
  • zout
  • 3 eetlepels citroensap

Instructies

  • Doe de kokosmelk, het water, bouillonblokje, de djeruk purut, laos en sereh in een ruime pan en breng al roerend aan de kook
  • Voeg zodra de kokosbouillon kookt de tahu, champignons, tomaat en wortel toe. Roer goed door en breng weer aan de kook. Voeg zodra het kookt de koriander, tamarinde, lombok en paddenstoelensojasaus toe. Laat 2 min. meekoken
  • Breng op smaak met zout. Draai het vuur uit en roer het citroensap erdoor.

Nutrition

Calories: 2kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 0.03g | Fat: 0.01g | Sodium: 10mg | Potassium: 6mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 0.3IU | Vitamin C: 0.04mg | Calcium: 7mg | Iron: 0.03mg