Ga terug
vegan bananenbrood zelf maken.
Afdrukken

Duo Bananenbrood

Gang gebak, Snack
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 3 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 9 eetlepel water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 300 gram tarwebloem
  • 1 theelepel baksoda
  • 4 eetlepel kokosrasp
  • 1 snuf zout
  • 4 grote, rijpe bananen
  • 8 dadels ontpit
  • 2 eetlepel chocolade-chunks
  • 2 eetlepel nootjes gehakt
  • 2 eetlepel cacao

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Ik maak het altijd even nat, kreukel het en laat de rest van het water eraf lopen.
  • De gebroken lijnzaad met water en citroensap mengen, laat 5 minuten staan.
  • Doe in een kom de meel, bakingsoda, zout en kokosrasp, meng goed
  • In blender 3 bananen, de dadels en lijnzaad mengsel goed mixen.
  • De chocolade-chunks en nootjes in de kom bij de meel. Ook de banaanmengsel uit de blender mag erbij, goed mengen. 
  • Doe het eerste deel in de cakevorm. Bij het deel wat nog over is de cacao toevoegen, goed mengen. Tweede deel in cakevorm. 
  • De vierde en laatste banaan in de lengte door de helft snijden en die bovenop de deeg plaatsen. Aandrukken en dan kan ie 45 minuten in de oven.
  • Elke oven is anders, hou dus je bananenrood in de gaten. 
    Eet smakelijk!