Ga terug
+ servings
miso ramen een heerlijk recept
Afdrukken

Miso Ramen

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 60 gram broccoli in roosjes
  • 50 gram mais uitgelekt en schoongespoeld
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 60 gram wortel in kleine blokjes
  • 125 milliliter sake
  • 500 milliliter groentebouillon 
  • 140 gram noodles
  • 1 eetlepel miso

Smaakmakers

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 1 theelepel sesamolie

Garnering

  • sesamzaad

Instructies

  • Doe olie in de pan, broccoli, champignons en wortel in de pan, breng op smaak met zout en peper. Bak 5 tot 7 minuten, haal uit de pan en zet aan de kant.
  • Doe sake in de pan, even af blussen,  doe ook groentebouillon erbij. Breng aan de kook. 
  • Kook de noodles volgens aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe de noodles.
  • Zet je kommen klaar, verdeel de sojasaus, rietsuiker en sesamolie over de twee kommen. 
  • Giet noodles af. Doe de gas uit onder bouillon en doe de miso erbij. 
  • Doe de bouillon in de kommen met de smaakmakers, noodles erbij. Broccoliroosjes, champignons, maïs en wortel erop.
  • Sesamzaad als garnering. 
    Eet smakelijk!