Ga terug
+ servings
Stroganoff met paddenstoelen
Afdrukken

Vegan Stroganoff met paddenstoelen

Porties 2
Auteur Jubinka

Equipment

  • 1 blender of high-speed blender

Ingrediënten

  • 200 gram cashewnoten overnacht weken, heb je een high-speed blender hoeft dat niet
  • 200 milliliter water
  • 1 ruime snuf zout
  • 2 eetlepel edelgistvlokken
  • 1/2 citroen uitpersen

pasta en groenten

  • 300 gram gemengde paddenstoelen trek, snijd naar de gewenste grootte
  • 100 gram zoete aardappel in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 ui in halve maantjes
  • 200 gram pasta je lievelingssoort
  • zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepel olie
  • 2 theelepel gerookte paprikapoeder 
  • 50 milliliter wodka
  • 100 milliliter water

Garnering

  • peterselie fijngesneden

Instructies

  • Doe water cashewnoten edelgistvlokken en zout in blender, goed blenden. Zet apart.
  • Breng water aan de kook voor de pasta, kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking
  • Pan verwarmen op medium warmte. De paddenstoelen droog bakken, zonder olie. Voor 4 minuten, breng op smaak met zout en peper. Voeg zoete aardappel toe, nog 3 minuten bakken.
  • De ui en knoflook er nu bij, ook de olie erbij. Gerookte paprikapoeder erbij, roer goed. Vodka erbij, 3 minuten laten bakken. 
  • De cashewnotencrème die je apart had gezet erbij. Zout en peper naar smaak. Roer goed.
  • Saus verdunnen met water. 2 minuten roeren, warmtebron uitzetten. 
  • Pasta afgieten. Doe pasta op bord en de champignons erbovenop. Garneer met wat vers gesneden peterselie.
    Eet smakelijk!