Ga terug
Slaschuitjes
Afdrukken

Slaschuitjes met kerrie-tempeh en kikkererwten

Ingrediënten

  • 225 gram tempeh, 20 minuten gestoomd, daarna afgekoeld en verkruimeld
  • 250 gram gekookte* of 1 (400 g) BPA-vrij blikje of Tetra Pak kikkererwten, zoutvrij, uitgelekt en afgespoeld
  • 50 gram gehakte selderij
  • 60 gram geraspte wortel
  • 1 Fuji- of Gala-appel, zonder klokhuis en grofgehakt
  • 1 eetlepel gehakte lente-uitjes
  • theelepel tkerriepoeder, of naar smaak
  • 2 theelepels vers citroensap
  • 1 theelepel witte misopasta
  • 8 tot 10 hele blaadjes botersla

Instructies

  • Meng in een keukenmachine of een grote kom de verkruimelde tempeh, kikkererwten (licht gepureerd als je een kom gebruikt in plaats van een keukenmachine), selderij, wortel, appel, lente-uitjes, kerriepoeder, citroensap en misopasta. Voeg 3 eetlepels water toe. Mix tot alles is gemengd.
  • Als je een keukenmachine gebruikt, pulseer dan minder als je wilt dat de salade grof is of pulseer meer als je de voorkeur geeft aan een gladder salademengsel. Als je een kom gebruikt, zal het mengsel erg grof zijn. Proef en pas zo nodig de smaakmakers aan.
  • Schep voor de bereiding de kerrietempeh en de kikkererwten in de slablaadjes en serveer direct.