Ga terug
+ servings
Afdrukken

Veganistische pasta bolognesesaus met gele tomaten

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik gele tomaten
  • 500 gram volkorenpasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 2 wortels
  • 1 theelepel edroogde oregano
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 150 gram vegan kaas maakt niet uit plakjes of gersapt
  • 1 pakje vegan gehakt
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui wortel en bleekselderij in stukjes aan toe en bak tot deze zacht en (ui) glazig zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is.
  • Voeg de gele tomaten met het vocht uit het blik aan het geheel toe. Doe hier ook de kaas bij in en laat deze smelten. Zodra de kaas gesmoten is, kun je de saus pureren.
  • Voeg het vegan gehakt toe aan de saus na het pureren.
  • Kook intussen de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met water. Laat de pasta uitlekken en bewaar ongeveer een kopje van het kookvocht.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de bolognesesaus en meng goed. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
  • Serveer de pasta in kommen of op borden en garneer met verse basilicumblaadjes.