Ga terug
+ servings
eenpanspasta
Afdrukken

Vegan eenpanspasta

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 200 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gram champignons in kwart gesneden
  • 1 kleine winterwortel in kleine stukjes
  • 100 gram witte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gram doperwtjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder 
  • 300 milliliter passata
  • 625 milliliter water
  • 1 handvol spinazie

Instructies

  • Doe de ongekookte pasta in een pan. Doe de rest van de ingrediënten erbij, behalve spinazie en doperwtjes. Breng aan de kook.
  • Als het eenmaal kookt, de temperatuur naar beneden draaien, op medium-laag. Kook voor 10 tot 14 minuten. Roer elke 2 minuten, om zo te voorkomen dat het aan gaat bakken. Als je pasta nog 2 minuten moet, doe dan de doperwtjes erbij. 
  • Tip kijk even hoe lang jouw pasta nodig heeft om te koken, zorg dat het al-dente is.
  • Warmtebron uit, doe de spinazie erdoor. Als de spinazie is geslonken verdeel en geniet!
    Eet smakelijk!