Ga terug
+ servings
Marokkaanse Kikkererwtensoep
Afdrukken

Vegan Marokkaanse Kikkererwtensoep

Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten schoongespoeld en uitgelekt
  • 1 grote winterwortel in stukjes
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 yu gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon 
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bak ui en knoflook in olie. Kruiden erbij, wortel, gember en kikkererwten. Bak even mee.
  • Bouillon erbij, breng aan de kook, laat 40 minuten koken. 
  • Haal soep van vuur. Doe kokosmelk erdoor, breng op smaak met zout en peper. Schep op, garneer met paprika, lente-uitjes en sesamzaad. 
    Eet smakelijk!