Ga terug
+ servings
Orzo met vegan kruiden kaas, tomaatjes en wortel
Afdrukken

Orzo met kruidenkaas, tomaatjes en wortel

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 50 gram tomaatjes gehalveerd
  • 200 gram oesterzwammen in dunne reepjes getrokken
  • 120 gram kikkererwten schoongespoeld en uitgelekt
  • 200 gram winterwortel in kleine stukjes
  • 170 gram orzo
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 75 gram vegan kruidenkaas
  • 350 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel olie
  • 15 gram peterselie
  • 10 gram amandelschaafsel
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm in pan de helft van de olie, bak de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Orzo toevoegen, roer goed 1 minuut. Doe groentebouillon er nu bij, breng aan de kook. Deksel op de pan en bak 10-12 minuten droog. Roer goed regelmatig. Optie om wat meer water toe te voegen als het te droog wordt. 
  • Verhit pan zonder olie op middelhoog temperatuur. Rooster de amandelschaafsel tot hij begint te kleuren. Haal uit de pan en zet opzij. 
  • In de pan doe je nu het laatste beetje olie. Bak de wortel en tomaatjes met paprikapoeder voor 4 minuten. 
  • Voeg ook de oesterzwammen en kikkererwten toe, gebruik zout en peper om op smaak te brengen. Bak nog eens 4 minuten. 
  • De kruidenkaas toevoegen aan de orzo, zodat de smaak er helemaal doorheen zit. De orzo mag nu bij de groenten, Verwarm nog even 2 minuten. Vuur uit, doe de peterselie erdoor en roer.
  • Verdeel je lekkere maaltijd over 2 kommen, garneer met de amandelschaafsel. 
    Eet smakelijk!