Verwarm in pan de helft van de olie, bak de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Orzo toevoegen, roer goed 1 minuut. Doe groentebouillon er nu bij, breng aan de kook. Deksel op de pan en bak 10-12 minuten droog. Roer goed regelmatig. Optie om wat meer water toe te voegen als het te droog wordt.
Verhit pan zonder olie op middelhoog temperatuur. Rooster de amandelschaafsel tot hij begint te kleuren. Haal uit de pan en zet opzij.
In de pan doe je nu het laatste beetje olie. Bak de wortel en tomaatjes met paprikapoeder voor 4 minuten.
Voeg ook de oesterzwammen en kikkererwten toe, gebruik zout en peper om op smaak te brengen. Bak nog eens 4 minuten.
De kruidenkaas toevoegen aan de orzo, zodat de smaak er helemaal doorheen zit. De orzo mag nu bij de groenten, Verwarm nog even 2 minuten. Vuur uit, doe de peterselie erdoor en roer.
Verdeel je lekkere maaltijd over 2 kommen, garneer met de amandelschaafsel. Eet smakelijk!