Ga terug
+ servings
Ajo Blanco
Afdrukken

Ajo Blanco

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 700 milliliter koud water
  • 200 gram amandelen een nacht geweekt
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 pistolletjes in stukjes
  • zeezout naar smaak
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1/2 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 handje amandelen grog gehakt

Instructies

  • Een halve liter water, amandelen en knoflook in blender, mix.
  • Pistoletjes erbij, laat weken, geef dat ook de tijd, tot het brood zacht is. Doe zeezout erbij, mix weer goed.
  • Hou de blender aan, voeg de olie en het laatste water toe. Blijf mengen.
  • Doe blender uit, doe de soep in kommen, verdeel de rode paprika en garneer met de gehakte amandelen. 
    Eet smakelijk!