Ga terug
+ servings
Groentesoep
Afdrukken

Groentesoep met miso en pasta

Gang Soep
Porties 5 porties

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plus extra om te besprenkelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortels, geschrapt en fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 liter water
  • 2 eetlepels witte miso
  • 100 gram spaghetti, in stukjes
  • 2 courgettes, in blokjes
  • ½ spitskool, fijngesneden
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 200 gram groene asperges, schuin gesneden in 1 cm

    lange stukken

  • 400 gram kievitsbonen (pintobonen) of kleine

    witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

  • 1 fijne rasp en sap van 1 onbespoten citroen

  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote pan, voeg de ui, wortels, bleekselderij en knoflook toe en bak de groenten ongeveer 8 minuten op matig vuur tot de ui zacht en doorschijnend is.
  • Schenk de afgepaste hoeveelheid water in de pan, voeg de miso toe en roer tot hij is opgelost. Breng het water aan de kook, voeg de spaghetti toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Roer de courgetteblokjes en de kool door de soep en kook ze 5 minuten mee
  • Voeg de tomaten, asperges, bonen, citroenrasp en het citroensap toe, breng de soep op smaak met zout en peper en laat nog 2 minuten koken. Voeg meer water toe als je wilt dat de soep iets meer op bouillon lijkt
  • Serveer de soep in kommen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met extra zout en peper